Konec tedna je minil v znamenju koncertov, posvečenih ljubezni. V Lendavi so se ji z valentinovim koncertom poklonili Ethnotrip in gostje.

Zasedba se letos posveča promociji albuma “Preden se zdani”, s katerega smo slišali prav vse pesmi. “Kama ideš?” so povprašali v uvodni, s klavirskim in violinskim zvokom polni pesmi. Odlično razpoložena pevka Tjaša Šimonka je prilebdela na oder bosonoga, v rdeči oblekici in pozdravila prijetno napolnjeno dvorano. Čez celoten koncert je nagovarjala občinstvo, dokaj neodzivno, a se ni dala motiti. Ta večer je bil njen, fantje so ji le sledili in skupaj so ustvarili razigrano vzdušje.

Že kmalu na začetku koncerta se je peterici na odru pridružil prvi gost, Dejan Berden. Mojster črnobelih tipk, producent Ethnotripovih dveh plošč (“Kdo bo pil iz bistrega studenca?” in “Preden se zdani”), je tokrat poprijel za harmoniko. Po “Ljubav se ne trži” je sledila pesem “Odeta v plašč ljubezni”, v kateri se s kitarskim solom izkaže Aljaž Gyurica, drugi gost koncerta. Lendavski koncert je bil zanj poseben, saj je namesto Davida Kreslina v duetu “Za vedno” vskočil še vokalno. Poklonu ljubezni namenjenemu večeru primerno, je romantična pesem malo zdramila občinstvo in prebudila še navihano Tjašino plat. “Da ne bo mislil, da se plete kaj med nama z Aljažem,” je nasmejana odletela poljubit violinista Miho Kavaša, sicer njenega bodočega moža, in z gesto sprožila prvi spontani aplavz. V nadaljevanju so dve pesmi zapele tudi BeleTinke. Ženski zbor, ki ga vodi Tjaša Šimonka tokrat ni prišel dosti do izraza.

Sicer prijeten koncert, predstavitev nove plošče na “domačen terenu”, s katero so zakorakali v drugačen zvok, je publika sprejela dokaj mlačno. Šele pri bisu je Tjašina energija, ki je sijala ves večer, dosegla vse v dvorani in “Shalom Aleichem” je zazvenela ob spremljavi ploskanja in navdušenja občinstva. Pesmi z avtorskega prvenca so se v repertoarju mešale s pesmimi ethnotripovskega potovanja po Evropi, v katerih se zdi, da vokal in interpretacija zaživita in etno(u)tripata prepričljivejše, kot v novem zvoku nekakšnega etno popa.

Ethnotrip lahko doživite v Ljubljani že v četrtek, 21. februarja v CSK France Prešeren, v spomladansko-poletnem času pa se bodo predstavili na festivalskih odrih.

Skupino Ethnotrip sestavljajo:
Tjaša Šimonka – vokal
Miha Kavaš – violina
Patrick Gyurkač – kontrabas
Primož Kramberger – klavir
Tomi Došen – tolkala

Foto: Mateja Mirt