Skunk Anansie prihajajo v Kino Šiška

Ob praznovanju 25. obletnice rockerskega nažiganja se bo ena najuspešnejših britanskih zasedb, Skunk Anansie, pod vodstvom divje pevke Skin 29. julija končno vrnila v Ljubljano!

Bend, ki je tekom kariere osvojil nekatere največje odre na svetu, bomo sredi poletja imeli priložnost izkusiti v intimi Katedrale Kina Šiške. V svoji diskografiji imajo šest albumov, zadnjega z naslovom ‘Anarchytecture’ pa je zasedba izdala leta 2016.

Ko je četverica Skunk Anansie leta 1994 prvič nastopila v nekem zakotnem londonskem klubu, je z ostrim zvokom presekala takrat vladajočo britpop sceno in se uveljavila kot eno vodilnih imen sodobnega rocka. Udarni kitarski rifi in iskrena politična drža, neuklonljivo naperjena proti rasnim, spolnim in kakršnimkoli drugim delitvam, ter seveda enkratna pevka Skin, ki z enako lahkoto odpoje surove rock nažigačine, kot sta “Charlie Big Potato” in “Selling Jesus”, ali krhke balade, kot sta “Hedonism” in “Weak”, so v četrt stoletja bend uveljavili za zvezdnike svetovnega kova.

Odkar se je skupina po večletnem ustvarjalnem premoru leta 2009 spet združila, je s tremi novimi ploščami dokazala, da ne gre le za pogrevanje stare slave, temveč za še vedno vrhunski bend. Še posebej pride do izraza v živo, ko neverjetno energična Skin dobi krila in dokaže, da z razlogom velja za eno najboljših frontwomen v rocku. Nič čudnega ni, da bo bend 25. obletnico obeležil z albumom v živo, 25LIVE@25, nabitim s tisto pristno energijo, ki bend in občinstvo prevzame ob vsakem nastopu. Tekom kariere so si Skunk Anansie kot eni od glavnih nastopajočih pokorili znamenite festivale, kot so Glastonbury, Sziget in INmusic, ob tokratnem povratku v Ljubljano pa jih bomo spoznali na intimnem dvoranskem dogodku. Poleti!

Vstopnice v prodaji od petka, 22. 2., ob 10:00 prek spleta in prodajne mreže mojekarte.si.

Organizacija: Kino Šiška.