Legendarna grunge skupina Nirvana je na današnji dan pred 25. leti v Ljubljani odigrala svoj predzadnji koncert.

Nirvana je njihov zadnji koncert odigrala 1. marca 1994 v zgradbi Terminala 1 v Münchnu. To je bil hkrati njihov najkrajši koncert na turneji (80 min). Pevec in kitarist Kurt Cobain je tekom koncerta zaradi bronhitisa izgubil glas in koncert so zaključili s skladbo ‘Heart Shaped Box’. Med koncertom je zaradi izpada elektrike prišlo tudi do vmesne prekinitve. Po tem koncertu je bil preostanek turneje zaradi Kurtove bolezni odpovedan.

Kurt Cobain je nato 3. marca v sobi hotela v Rimu predoziral zaradi prevelike količine zaužite penine in zdravil Rohypnol. Sprva je bilo rečeno, da je Kurt zdravila vzel zaradi kroničnih želodčnih težav s katerimi se je soočal večino svojega odraslega življenja in  da je do prekomernega zaužitja prišlo po nesreči. Kasneje je bilo ugotovljeno, da je Kurt tega dne skušal storiti samomor.

Kurt je nato 5. aprila na njegovem domu storil samomor s puško in glasbeni svet je izgubil enega največjih grunge glasbenikov vseh časov. Zgodba o Nirvani in skupnem delovanju Kurta Cobaina, Davea Grohla in Krisa Novoselica se je tako žalostno zaključila.

Komad dneva torej!