Raul Midón II prihaja v Kino Šiška

Musicology Barcaffe Sessions sporočajo, da so na turneji ujeli in na oder Kina Šiške povabili Raula Midóna, glasbenika, tekstopisca in kitarista, ki je bil v letih 2017 in 2018 s svojima albuma Bad Ass and Blind in If You Really Want nominiran za najprestižnejšo glasbeno nagrado Grammy, v The New York Timesu pa so ga označili za “One man bend, ki kitaro spremeni v orkester, svoj glas pa v pevski zbor”.

Raul Midón v Slovenijo prihaja prvič, na odru Kina Šiške pa bo nastopil v nedeljo, 14. aprila.

Aprilski dogodek bo četrti koncert druge sezone Musicology Barcaffe Sessions Slovenija, s katero so v prestolnico v zadnjih dveh letih pripeljali imena kot so Angie Stone, Mario Biondi, Knower, Incognito, Keziah Jones in Robert Glasper. Zaključni koncert letošnje sezone Musicology Barcaffe Sessions Slovenija bo 22. junija v Kinu Šiška, tja smo skupaj z Jazz Festivalom Ljubljana in Kinom Šiška povabili grammyjeve nagrajence, prvokategorni glasbeni kolektiv Snarky Puppy 

—————————-

Ameriški kantavtor Raul Midón je svojo glasbeno kariero začel kot studijski glasbenik. Sodeloval je s številnim uveljavljenimi izvajalci, med drugimi tudi s Shakiro, Juliom Iglesiasom in Josejem Felicianom. Svojo solistično kariero je začel leta 2005 z izdajo prvenca State of mind, kjer je mogoče slišati tudi njegov eklektični pristop; v glasbi namreč spaja elemente številnih žanrov od jazza, soula, R&B-ja flamenka in argentinske ljudske glasbe. Na svojem zadnjem albumu, s katerim je bil drugič v karieri nominiran za nagrado Grammy, je sodeloval s priznanim danskim orkestrom Metropole Orkest, ki se prav tako prišteva med grammyjeve nagrajence. Lansko pomlad je nastopil tudi na med glasbeni navdušenci izredno priljubljeni koncertni izkušnji “Tiny Desk Concert”, kjer so ga predstavili kot glasbenika, ki poln strasti živi v svetu zvoka: “Kljub temu, da je slep od rojstva, je Midónova interpretacija svojega okolja brezmejna. V njem se čuti strast najboljših klasičnih pevcev soula, njegovi inštrumentali pa so na vrhunski ravni največjih jazz glasbenikov.”