Vagabunda predstavljata novo skladbo

Ponedeljki ne obstajajo in svoboda je neskončna

Duo Vagabunda predstavlja novo skladbo ‘Express 505’. Čeprav skladba nosi angleški naslov, je njena zgodba povedana v slovenskem jeziku. Skladba ‘Express 505’ je drugi del tridelnega koncepta, ki sta ga Vagabunda začela s skladbo ‘Annie More’.

Vagabunda sta prvi del tridelnega koncepta, skladbo ‘Annie More’ predstavila preteklo leto. Annie More, melanholična, umirjena skladba govori o osebi, naveličani svojega vsakdana in prepričani, da mora oditi nekam, kjer je prijetno in prijazno. ‘Express 505’ je nadaljevanje te zgodbe: ‘Express 505’ nudi novo priložnost – za idealno življenje in udobje se je potrebno le odreči spominom, idejam, težavam, skratka vsemu, kar te dela tebe, v zameno za novo življenje kot iz kataloga. Vlak, na katerem smo z duom Vagabunda, se bo na koncu ustavil na posebni postaji, zadnjem delu trilogije. A do takrat razmislite, ali bi vstopili na tak vlak in prisluhnite skladbi.

Vagabunda sta Jure Jurca in Matevž Pavčnik, ki se od odra do odra klatita že od leta 2013. Akustični duet je svojo esenco našel v preigravanju glasbe, ki sta jo poslušala kot mulca – a ker vsak mulc odraste, sta odrastla tudi Vagabunda in v svoj repertoar že kmalu po nastanku dodala prve avtorske skladbe, ki so izšle na EP-ju ‘Away’. Tri leta in mnogo klateških izkušenj po odrih doma in po svetu kasneje sta izdala album ‘Open’, ki je izšel na gramofonski plošči. Obe glasbeni kupici prinašata skladbe v angleščini, kar pa se bo malce spremenilo na prihodnjem albumu: Vagabunda sta pred meseci predstavila svojo prvo skladbo v slovenščini ‘Samo objem’, ‘Express 505’ je njuna druga v materinem jeziku. Nekateri hodijo v službe in imajo proste vikende. Vagabunda pa sta povsem drugačna – s kitarami se aktivno klatita po svetu. Ponedeljki ne obstajajo in svoboda je neskončna.