Snarky Puppy predstavili nov album

Ameriška jazz – funk senzacija Snarky Puppy so predstavili nov album. Njihov dvanajsti studijski album nosi naslov ‘Immigrance’, izšel pa je 15. marca pri založbi GroundUP.

Snarky Puppy so na svoji spletni strani objavili, da je novi album namenjen gibanju. “Ideja je, da je vse tekoče, da se vse premika in da smo vsi v stalnem priseljevanju,” pojasnjuje njihov ustanovitelj Michael League. “Očitno naslov albuma ni brez političnih podtonov.”

Podobno kot predhodnik iz leta 2016, Culcha Vulcha, je Immigrance studijski projekt, v katerem je večina istih glasbenikov. In čeprav se strinja z glasbenim pristopom in dinamično – kinetičnim duhom tega projekta, je tudi bolj surov in bolj razpoloženjski kot njegov predhodnik. Več kompozicij je poudarilo novost, ki je omogočila enostavnejši in racionalnejši vpliv na skladbe. Z imigracijo Snarky Puppy v bistvu prakticira tisto, kar je ves čas pridigal: ljudje z različnih krajev lahko prinesejo svoje različne prednosti in izkušnje, ki so lahko lepe in povezane. Skupina sama je čista predstavitev tega glasbenega izraza.

Seznam skladb na albumu ‘Immigrance’:

  1. Chonks
  2. Bigly Strictness
  3. Coven
  4. Bling Bling
  5. Xavi
  6. While We´re Young
  7. Bad Kids To The Back
  8. Even Us

Album je ponovno produciral Michael League, posneli pa so ga v Sonic Ranch Studios v Texasu in Atlantic Sound Studios v New Yorku. Album je na voljo v digitalni obliki od 22. marca pa tudi v obliki LP plošče in zgoščenke.

Sestav Snarky Puppy je za svoje albume prejel že mnogo nagrad, vključno s tremi Grammy nagradami.

Snarky Puppy so:

Michael League – bas
Larnell Lewis – bobni
Jason “JT” Thomas – bobni
Jamison Ross – bobni
Nate Werth – tolkala
Marcelo Woloski – tolkala
Keita Ogawa – tolkala
Justin Stanton – trobenta in klaviature
Bobby Sparks – klaviature
Shaun Martin – klaviature
Bill Laurance – klaviature
Chris Mcqueen – kitara
Bob Lanzetti – kitara
Mark Lettieri – kitara
Mike “Maz” Maher – trobenta
Jay Jennings – trobenta
Chris Bullock – pihala
Bob Reynolds – pihala
Zach Brock – violina

Snarky Puppy bodo letos s svojim koncertom presenetili tudi slovenske oboževalce. 22. junija bodo nastopili v Kino Šiška.