Promocija CD box seta skupine Paraf v Zagrebu

V Zagrebu se je v petek zgodila promocija dolgo pričakovanega box seta ene od najbolj pomembnih skupin iz naše regije iz obdobja punka in novega vala. Parafi so se s svojim delom zapisali v glasbeno zgodovino, četveren CD box set pa je končno obelodanil in zabeležil audio zapis njihovih legendarnih pesmi.

Promocijo so vodili Bojan MuščetIvan Molek in Valter Kocijančić, v klub Vinyl pa so prišli njihovi kolegi in prijatelji:Mladen Vukomir in Darko Perica, Darko Lesinger, Lari Ahel in Željko LuketićAleksej Gotthardi PavlovskyBožidar PrezeljNenad RizvanovićŽeljko Jelenski in drugi.

Čeravno je njihovo matično mesto Reka, je tudi Zagreb odigral pomembno vlogo v njihovem življenju, kot tudi v življenju ostalih bendov iz te dobe. Večer je bil odlična priložnost za evociranje spominov na razne dogodke, ki so stkani v punk in novovlovsko sceno Hrvaške in celotne bivše države.

Večer se je nadaljeval v Tvornici kulture, kjer so Valter i Perspektiva (Vlado Simcich Vava, Robert Jovanović in Alen Tibljaš) igrali Parafe. Zagreb je tako zaokrožil predstavljanje box seta, naslednja promocija pa bo v Ljubljani, 5. aprila v Klubu Orto Baru, ko bo zasedba Valter Svira Parafe nastopila v okviru Orto Festa.