Šank Rock – Orto Fest 2019

V sredo 3. aprila, so v spodnji dvorani Orto bara nastopili stari mački rocknrolla, Šank Rock. Kot mi je bilo že v naprej jasno, je bila dvorana polna starih in mladih rockerjev, željnih znanih melodij, ki jih velenjske staroste preigravajo že več desetletij.

Prvič smo slišali Šank rockerje nastopati na manjšem odru, vendar so klub manjšemu ozvočenju pesmi zvenele še vedno udarno kot v dvorani. Slišati je bilo stare klasike Metulj, Laški pir, Puščava sna, ter nekaj novejših.

Kljub temu, da so Šank Rock odličen bend, ki zna narediti pravi žur, preigravajo isti repertoar že zadnja štiri leta, če ne še več. Nekako zlajnano že zveni Zuljanov Črmljev let vsakič, ko obiščemo njihov koncert. Od odličnega kitarista kot je Zuljan, bi bilo pričakovati, da bi dodelal kak nov presežek. Bend na tak način, ko poslušalcu vedno znova ponujajo isti “meni”, kaže da se je polenil. Čas je za kaj novega.

A konec koncev gredo poslušalci na njihov koncert zato, da slišijo večne hite, ki jih fantje odlično odigrajo. Tudi tokrat jim je to uspelo. Nostalgičen večer še edinih delujočih originalnih “glamerjev”, je bil odlična popestritev sredine tedna.