Novodobni, unikatni avtorski projekt SaGaDuDaB

SaGaDuDaB

Zasedbo SaGaDuDaB sestavljajo trije vrhunski glasbeniki: Domen Gracej , Danijel Lauko in Jean Markič. V marcu je izšla njihova prva avtorska plošča z naslovom DJungla.

SaGaDuDaB avtorski repertoar obsega različne glasbene sloge (dance, elektro, akustika, jazz). Je zmes elektronike in akustičnih instrumentov, vkomponiranih v različne moderne plesne ritme. Njihova glasba je inovativna, energična in ima povsem svojstven zvok.

Jean Markič, Danijel Lauko in Domen Gracej so vrhunski glasbeni ustvarjalci z mednarodnimi referencami. Domen Gracej (mag. trobente, producent) je koncertiral že po velikem delu Evrope, ZDA, Kanadi z najrazličnejšimi mednarodno priznanimi zasedbami.Danijel Lauko (mag. saksofona) je koncertiral po velikem delu Evrope prav tako z najrazličnejšimi mednarodno priznanimi zasedbami. Jean Markič (skladatelj, producent) v svojih kompozicijah ruši stereotipe in dimenzije “klasičnega” skladanja.

Foto: Tevž Kresnik

“Projekt SaGaDuDaB nastaja že kar nekaj časa, postopoma se je razvijal zadnji dve leti. V začetku lanskega decembra smo izdali prvi singel Džungla, ki skozi glasbo odraža stanje sveta v katerem živimo. Projekta smo se lotili precej eksperimentalno, hkrati pa zelo poslušljivo, plesno, tudi za širše občinstvo. Glasba mora ljudi zabavati, sproščati, jim dati povod za razmišljanje,” nam je povedal Domen Gracej. 

SaGaDuDaB Facebook, SaGaDuDaB iTunes.