Samuel Blues & Miha Erič - Orto Bar

Samuel Blues in Miha Erič sta 16.4.2019 v sklopu jubilejnega 20. Orto festa nastopila v veliki dvorani Orto bara.  Spadata v kategorijo najbolj izvirnih in nadarjenih glasbenikov v slovenski rock – blues sceni.

Ko slišiš močan ritem noge, slide kitaro, rezkav glas ter udaren, energičen zvok orglic, zagotovo poslušaš njun duet, se strinjajo poslušalci. Pred koncertom sta fanta dejala: “Greva na oder, kar se zgodi, se pa zgodi.” In res, zgodilo se je nepričakovano. Kot vsak njun koncert, je bil tudi ta poln energije in hkrati popolnoma drugačen, kot katerikoli drug koncert. Miha in Samuel sta zopet pokazala suverenost, kakršna pritiče najboljšim glasbenikom. Publika je uživala in z odobravanjem sprejemala vsako noto, ki je prihajala z odra. Na koncertu je bilo slišati tudi nekaj neznanih pesmi – te bodo izdane na prihajajočem albumu. Zagotovo bo studijski izdelek  tega odličnega dueta Samuel Blues in Miha Erič sklop pesmi, ki se jih ne bomo mogli naposlušati.

Reportaža: Kristjan Hacin

Po koncertu smo s Samuelom in Miho opravili še krajši pogovor
Občutki po koncertu?

Samuel Blues: Na koncertu se vedno izpraznim (sprostim), kot da bi šel na nogomet. Se stečeš in potem je delo narejeno. To je najboljši občutek. S koncertom sva zadovoljna, bilo je zakon.

Miha Erič: Neverjetno je bilo! Tako kot je rekel Samo, kot bi šel na trening teka, da odmisliš vse ostale stvari.

Na koncertu smo slišali že nekaj novih skladb? Nam lahko zaupata, kaj to pomeni? Lahko pričakujemo nov album?

Samuel Blues: Dela se na novem albumu. Lahko pričakujete nepričakovano; vse skupaj bo zmes balkana, bluesa, etna, folk glasbe s pridihom popa (smeh). Mešanica vsega, kar sva midva poslušala do zdaj.

To bo najin skupni album, ki ga snemava sama –  kar doma, brez dela v studiu. Vse je domače izdelave. Tudi inštrumenti.

Kdaj lahko pričakujemo izid albuma?

Samuel Blues: Letos!

Bo album v slovenskem ali angleškem jeziku?

Samuel Blues: Malo bo balkansko, malo slovensko, malo angleško. Kot sem rekel prej. To bo mešanica vsega. Reciva temu taka “čorbica” (smeh).

Samuel. Slišati je, da prihaja tudi tvoj solo album ? Mi lahko poveš kaj več o tem?

Samuel Blues: Ja res je, tudi moj solo album je v nastanku. Trenutno je prioriteta najin skupni album, kasneje sledi moj. Jaz se ne silim pri teh stvareh. Ne hitim z mislijo, da bo čim prej dokončana zadeva. Ko bo čas pravi, bo album gotov.

Kje vaju lahko v prihodnje vidimo? Kaj lahko od vaju pričakujemo ?

Samuel Blues: Verjetno bo prišel videospot, še preden bo album zunaj. Pa »b-production pornič« bova posnela (veliko smeha v zakulisju) s sekiro in motornimi žagami. Če je vaša stran cenzurirana in je za 18+ let, potem lahko to napišeš. (smeh).
Šalo na stran. Čez poletje naju boste lahko videli na veliko koncertih. Povsod naju bo dosti. Zdaj iz glave težko povem vse datume. Spremljajte naju na tisti modri strani, tam bo vse pisalo (smeh).

Odličen koncert in hvala za pogovor !

Samuel Blues: Hvala vam!

Tiste modre strani: Miha Erič , Samuel Blues.

Intervju in fotografije: Luka Klarič