Sabaton kmalu z novim albumom

Sabaton banner novega albuma

Švedska power / heavy metal zasedba Sabaton, bo 19. julija izdala nov album z naslovom ‘The Great War’. To bo njihov 10. studijski album, izšel bo pri njihovi založbi Nuclear Blast Records. Album bo posvečen 20. obletnici delovanja skupine, koncept albuma pa posvečen zgodbam prve svetovne vojne.

Sabaton so s snemanjem albuma ‘The Great War’ pričeli natančno 100 let po koncu prve svetovne vojne (11. november, 1918). Na novem albumu so Sabaton intenzivno delali tri mesece. Snemali so ga v Black Lounge studios skupaj z njihovim dolgoletnim producentom Jonasom Kjellgrenom. Mastering albuma je opravil Maor Appelbaum, pod naslovnico pa se je podpisal Peter Sallaí.

O novem albumu so Sabaton povedali:”To ni prvič, da koncept skladb iščemo v kritični periodi zgodovine. Tokrat pa se nam je zdelo prav, da celotni koncept albuma simbolično posvetimo prvi svetovni vojni.”

Album ‘The Great War’ bo njihov prvi na katerem se bo kot kitarist pojavil Tommy Johansson (Golden Resurrection, Reinxeed), ki je leta 2016 zamenjal Thobbeja Englunda.

Seznam skladb na novem albumu

01. The Future Of Warfare
02. Seven Pillars Of Wisdom
03. 82nd All The Way
04. The Attack Of The Dead Men
05. Devil Dogs
06. The Red Baron
07. Great War
08. A Ghost In The Trenches
09. Fields Of Verdun
10. The End Of The War To End All Wars
11. In Flanders Fields

Sabaton so danes objavili tudi nov videospot za skladbo ‘BIsmarck’:

Sabaton so:

Hannes Van Dahl – bobni
Joakim Brodén – vokal
Pär Sundström – bas kitara
Tommy Johansson – kitara
Chris Rörland – kitara

Naslovnica albuma The Great War