džeZZva julija na festivalu Jazz à Vienne v Franciji

Prekmurska skupina džeZZva je bila uvrščena v program letošnjega eminentnega francoskega festivala Jazz à Vienne.

Prekmurski kvartet džeZZva se po letu dni in mnogih koncertnih gostovanjih ponovno odpravlja izven meja Slovenije. Uvrstili so se v program 39. edicije festivala Jazz à Vienne. Ta se bo v bližini Lyona odvijal med 28. junijem in 13. julijem 2019. Oder bo skupina delila s svetovnimi zvezdami, kot so Ben Harper, Bobby McFerrin, Diana Krall, Parov Stelar, Hocus Pocus, Snarky Puppy, Neneh Cherry, Tom Misch, John Zorn, Manu Dibango, Chilly Gonzales, GoGo Penguin in mnogi drugi.

Foto: Marjan Vaupotič

Lani smo nastopili v sloviti dvorani La Corbusier v Firminiyu v Franciji in tam je prišlo do povezave. Očitno so nas slišali pravi ljudje na pravem mestu in zgodilo se je povabilo na letošnji festival,” je povedal Iztok Rodež. “Za skupino, kot smo mi, ki je v širšem merilu praktično popolnoma neznana, je to posebna potrditev tega, kar delamo. V program smo se uvrstili izključno zaradi glasbe. Na festivalu Jazz à Vienne bomo nastopili z našim sladkim izborom skladb, ki smo jih izdali na treh zgoščenkah džeZZva, Live From The Hidden Courtyard in lanskoletnem Sintur. Gre za avtorski program, ki ga v glavnem izvajamo na koncertih v različnih kombinacijah.

https://www.youtube.com/watch?v=T_WuQraKJkE

Nastopili bodo na osrednjem odru

džeZZva, ki jo sestavljajo Dejan Berden, Iztok Rodež, Tadej Kampl in Miran Celec, bo na osrednjem odru festivala nastopila 3. julija. Isti večer, prav tako na osrednjem odru, nastopa tudi sloviti Chick Corea s svojim bandom.

Prihajajoči koncerti

5. julij 2019 / Ptuj
9. avgust 2019 / Hostel Celica Ljubljana
30. avgust 2019 / Lendava