Hamo & Tribute 2 Love predstavljajo novo skladbo

hamo - Pomlad

Potem ko je v zalublenem februarju izšel prvi single s prihajajočega albuma – Lepe stvari – je tu končno Pomlad. Nova skladba za nov začetek.

Pomlad je lubezenska distorzija nežnih besed.

Ne le, da smo čakali Pomlad, jo pričakovali in si je želeli, klicali smo jo, pisali zalublene esemese in delali na tem, da bo brsteča, cvetoče dehteča in zalubleno zelena. Končno je tu med nami, med vami. Pomlad pričakovanj. Pomlad presenečenj, pomlad, za katero vemo da pride, a je včasih tako zelo daleč. Nova skladba, svež zvok, ki pomladno nakazuje, kam bo šel prihajajoči album 4K.

Hamo o Pomladi in novem albumu 4K:

»Pomlad je vedno lahko metafora za nov začetek, za rojstvo nečesa novega. Lahko je lubezen, lahko je nov album. Pri nas gre zagotovo za oboje. Pred nami je izid četrtega studijskega albuma, ki bo končno takšen, kot smo si ga vedno želeli. Imel bo naš zvok, našo zgodbo in to zdaj znamo sestavit. Saj ne, da prej nismo, ampak ta trenutek smo zelo pomladno razpoloženi. (smeh) Po dobrih desetih letih rokenrola se veseliš, ko v bendu zadiši po pomladi. The spring is coming. 🙂

Napoved koncerta ob izidu albuma 

Vse nove skladbe z najnovejšega, četrtega studijskega albuma 4K, boste lahko slišali 1.10. v klubski intimi CSK France Prešeren v Ljubljani. Z nami boste lahko peli Lepe stvari, Pomlad in do takrat morda še kak nov komad. Seveda bomo odigrali tudi vse tiste, ki jih imamo radi in so z leti postali pravi hiti. Bomo pa skupaj kot že dolgo ne. Dvorana je tako lepo drobčkano sexy.

»Dvorana je ravno prav majhna in ravno prav velika, da lahko nov album zaigramo čisto tiho in čisto na glas. To lubezen in naša nova glasba potrebujeta« o izboru dvorane komentira najbolj zalubljeni bend v republiki.

Število vstopnic je omejeno. 

Datum je dan, naslov je znan, vstopnice so!

Vstopnice:

O zalublenih rokerjih:

Ob delti bežigrajskega bluesa in zalublenega rocka najdemo glasbeno zasedbo Hamo & Tribute 2 Love. Že 13 let navdušujejo z iskrenim igranjem na čustva, kitare, bobne in tipke tako na albumih, kot na koncertih v živo. Da o prepoznavnem in priljubljenem vokalu sploh ne govorimo.

Na vseh treh studijskih albumih – Dve (2013), PolS (2015) in 3P (2017) – slišimo prepričljivo avtorsko preigravanje popbluz akordov, rokenrol ritem sekcije in zapleteno igro celotnega spektra lubezni. Od tiste bolj žalostno zasanjane do srečno pocukrane in tiste seksapilne, ki se ji včasih ni moč upreti. Svoj pristen prvinski zvok so našli v prepoznavnem domačem blues rocku, podprtim s poetičnimi avtorskimi besedili.

Bend verjame v tradicijo in odličen zvok, zato za vse audiofile, nostalgike in zbiratelje svoje albume izdajajo na vinilnih ploščah, glasbeni posnetki pa so seveda na voljo tudi na CD-jih in v kratkem tudi na digitalnih platformah. 

Svojo lubezensko zgodbo najraje pripovedujejo v živo na številnih koncertih po vsej Sloveniji. Na odru se izčiščen zvok z albumov sreča z improvizacijo, vrhunskimi kitarskimi in tipkarskimi solažami in predvsem pozitivno energijo, ki jo med občinstvo pošiljajo v enormnih odmerkih. V današnjih dneh redka kombinacija vedno znova naravno zlije petje z odra s prepevanjem množic pod njim. Bend se velikokrat šali, da je publika njihov šesti in najbolj pomemben član in to je opaziti na slehernem špilu.  

Podatki o novi skladbi:

Album: 4K

Music: Hamo

Lyrics: Hamo

Arr: Hamo & Tribute 2 Love

Mix: Denis Horvat, Peter Dekleva

Produkcija: Denis Horvat, Peter Dekleva, Hamo

Mastering: Žemljic

Besedilo skladbe:

POMLAD

KAKO JE LEPO
KO DRHTI TI TELO
IN TRAVA ZELENA
IN SPET JE POMLAD
BI LEŽALA

TAKO KO TAKRAT
KO SVA SLEKLA DO VRAT
OBLEKE ZELENE
BILA JE POMLAD
BI LEŽALA
BI LEŽALA

VZELA BI SE
ŽELELA BI ŠE
BI LEŽALA

PRIM ME ZA DLAN
IN ME PEL MAL V STRAN
DA SPET SVA MIDVA
IN SPET JE POMLAD
BI PLESALA? BI PLESALA

VZELA BI SE
ŽELELA BI ŠE
BI PLESALA

VZELA BI SE
ŽELELA PA ŠE
BI PLESALA

SPET TE OBJEMAM
TI SLAČIM TA MRAZ
ZIMO VNEMAM
STALIM TI OBRAZ
B OŽAŠ MI MISLI
POREDNO SKELIŠ
KOT VSAKO IN VSAKO
IN VSAKO IN VSAKO POMLAD

TAKO JE LEPO
KO DRHTI TI TELO
IN TRAVA ZELENA
IN SPET JE POMLAD

Digitalna prisotnost:

https://www.facebook.com/Tribute2Love/ 

https://www.instagram.com/tribute2love/ 

https://twitter.com/tribute2love 

Člani zasedbe Hamo & Tribute 2 Love:

Matevž Šalehar Hamo – vokal, kitara

Peter Dekleva Pero – kitara

Martin Janežič Buco – bobni

Denis Horvat Duki – klaviature

Uroš Škerl Kramberger Hipi – bas kitara

Publika – vokal