Mariborski rokerji so staknili glave in v podporo domači avtorski glasbi prihodnji petek, 6. septembra ob 17. uri, pripravljajo pravi rock maraton. Poimenovali so ga BOOM – Mariborski rock festival. Prireditev v Minoritih (atrij Lutkovnega gledališča Maribor) bo obogatena tudi z dobrodelno noto.

Zadnjih 20 let je rock glasba počasi, a sigurno tonila v pozabo. Tudi domača. Na radiu si lahko slišal še samo peščico domačih rock bandov, ostale je izpodrinila računalniška glasba.
Za dober rock pa je potrebna skupina glasbenikov in instrumentov, predvsem pa veliko vloženega časa in ljubezni v avtorsko glasbo,” razmišljajo organizatorji. Dodajajo, da v času hiperpotrošništva, ko nam je vse, kar si zamislimo na dosegu roke, seveda to ni več moderno. A rock glasba vseeno ni umrla. Preživela je nekje za debelimi zidovi zaklonišč, vlažnih kleti in pregretih garaž. Prvi korak k obuditvi rock duha, je organizacija BOOM-a, sporočajo iz Društva ljubiteljev rock glasbe Feki Production. 

Na rock maratonu se bodo izmenjale tri generacije mariborskega rocka

V živo bo moč slišati legende in mlado generacijo mariborskega rocka. V osmih urah se bo na odru zvrstilo kar 18 glasbenih skupin: SIMPATICO, SKAKAFCI, FLASTER, THE FLYING STICKS, DOGMA, CCR REMEMBER, SNEŽNA KRALJICA, PIRHALTER, SOCIAL PROBLEM, ČUDEŽNA POLJA, LAUŽENKI IZ NAHKASTLA, PREPOROD, LEONART, KROKAR, STARI PES, HAPPY OL McWEASEL, ALO!STARI in POHORJE EXPRESS

Medgenaracijsko, povezovalno, zabavno in humanitarno glasbeno druženje

Vsi glasbeniki so se odrekli honorarju, to vsoto bodo organizatorji podarili lokalnemu humanitarnemu društvu UP-ornik Borisa Krabonje. ki bo z denarjem pomagal najranljivejšim. Upokojencem bo pomagal plačevati zimsko kurjavo, saj se vse prepogosto dogaja, da so spomladi deložirani zaradi dolgov, ker niso zmogli plačevati ogrevanja.

Organizatorji se za podporo zahvaljujejo Mestni občini Maribor in vabijo: “Z vašim obiskom in nakupom vstopnice boste naredili nekaj dobrega in hkrati ob tem uživali.”