IZŠTEKANI: V jesensko sezono z izštekanimi Fed Horses

Radijska oddaja Izštekani z Juretom Longyko začenja jesensko sezono prihodnji torek. Izštekal se bo glasbeni čudež iz Logatca – zasedba Fed Horses. 

Za njimi je leto velikih premikov, od nastopa na Izštekanih 25 prek prvih pesmi v slovenščini do nastopa na Emi in najpogosteje predvajane skladbe na Valu 202 v tem poletju. V celovečernem akustičnem radijskem nastopu bodo predstavili tudi čisto nove skladbe. V torek 24. septembra 2019 ob 22.25 na frekvencah Vala 202 in v spletnem video prenosu.

Foto: Alan Orlič Belšak

“V bistvu precej eksperimentiramo. Naša glasba je zgrajena iz velikega števila drobnih elementov, ki jih neprestano prilagajamo, zato se tudi v živo zelo spreminja. Vselej imamo težave in se z njimi spoprijemamo, ker so nam ljube. Če jih ni, si jih pa sami naredimo. Take stvari, problemi, ki jih rešujemo, nam ustvarjajo zvok,” pripoveduje kitarist Jure Mihevc

Spremembe

Alter countryjaši Fed Horses so s prvimi skladbami opozorili nase leta 2013. Pet let pozneje smo dočakali prvo celovitejšo izdajo, EP “Sinner”. Z naslovno skladbo so se prebili pod sam vrh najbolj predvajanih na Valu 202. Izštekano uverturo so odigrali na Izštekanih 25 decembra lani v ljubljanskem Kinu Šiška, kjer so predstavili prvo pesem v slovenščini Spremembe” in predelavo Dan D Voda”. Začelo se je leto sprememb. S popevko “Ti ne poznaš konjev” so nastopili na Emi, skladba “Spremembe” je poleti postala najbolj predvajana na Valu 202 in objavili so smelo namero: naš prvi pravi album bo v slovenskem jeziku.

V ta namen so se avgusta odpravili na višinske priprave na Cerkljansko. Rezultat so številni osnutki in tudi nekaj dokončanih skladb. Tako bo lep del repertoarja, ki ga bodo odigrali v Izštekanih, slovenski. Predvsem pa so se lotili drugačnih, akustičnih aranžmajev, pri katerih jim bodo bodo pomagali tudi gostje.

Koncert Bordo in Fed Horses v Orto Baru
Foto: Marko Alpner

“Pogledali smo onstran svojih okvirjev, potrudili smo se iz sebe izbrskati doslej še neslišano. Skladbe so z novimi aranžmaji dobile nove pomene, izražajo drugačna čustva kot prej,” dodaja pevka Urša Mihevc. Vi, drago poslušalstvo, dodajte le še sebe in izštekana slika bo popolna.

 

Napovednik •  Izštekani •  Fed Horses