Hamo & Tribute 2 Love bodo album 4K predstavili na treh razprodanih koncertih

Ljubljana, 20. september 2019 – Albumu, ki pride na svet s tremi razprodanimi koncerti, lahko upravičeno pripišemo, da je ena najbolj pričakovanih letošnjih glasbenih izdaj. Govorimo o 4K, zbirki desetih novih komadov, ki jih bodo Hamo & Tribute 2 Love predstavili 1., 2. in 3. oktobra v Centru slovanskih kultur (nekdanji KUD FP) v Ljubljani.

Album 4K je nastajal vsepovsod. Bend je s snemanjem začel v istrski vili z bazenom, končal pa po raznih kleteh širom Slovenije. To se sliši v vsebini, ki je na trenutke obsijana s soncem in diši po kloru, ponekod pa je zavita v vlažno temo z vonjem po plesni. V nekaterih komadih poskušajo rešiti svet in imajo na to temo vsaj tri nasvete, drugod rešujejo propadla ljubezenska razmerja, kjer so (po lastnih besedah) z rešitvami bolj skromni. Čas je na albumu zagotovo pomemben faktor, ki se nekako prepleta čez komade in diktira tempo različnih okoljevarstveno-lubezenskih zapletov.

Za razliko od predhodnjih albumov, so Hamo & Tribute 2 Love štirki dodali ščepec antimaterializma in prikrite ekologije. “Ampak ne želimo vzgajati, samo povzemamo, kar se dogaja okoli nas. Starejši kot postajamo, širši objektiv ima naša lubezen in to vedno težje skrivamo in niti ne želimo skrivati. Recepta za uspešno razmerje še vedno nimamo, smo pa blazno izkušeni kar se tiče manj uspešnih.”

Muzika je še vedno blues rock, čeprav na trenutke pošteno skregana s predalčkanjem. “Na plošči smo pop rock, na odru smo blues, v časopisju smo blues rock. Na več ne pristanemo, imamo pa vedno bolj svoj zvok. Ne glede na to, kam bi radi nastavili produkcijske gumbe, še vedno zvenimo kot mi in to se nam kar malo dopade.”

Za zvočno podobo je nabolj odgovoren Denis Horvat, takoj za njim pa Peter Dekleva in Marko Jakopanec, ki je mixal že njihov album PolS. Mastering je delo Gregorja Zemljiča, odšpilali pa so jo pa vsi po malem in po velikem, tokrat za spremembo brez gostov. Ovitek je delo Maše Bogataj, ki je 4K zavila v analogni superresolucijski celofan, na katerega je bend zelo ponosen. Omejena izdaja 200 CDjev bo imela na naslovnici namreč živahen pra-televizor, ki ga boste lahko prižgali s premikanjem pred očmi.

Predstavitev albuma

Hamo & Tribute 2 Love bodo svoj novi album 4K predstavili na treh razprodanih koncertih – 1., 2. in 3. oktobra – v Centru slovanskih kultur v Ljubljani (nekdanji KUD FP), kjer bo na voljo tudi tistih 200 albumov iz omejene naklade. Nastopom bo sledila jesensko-zimska kolekcija koncertov po slovenskih klubih. Najave lahko spremljate na njihovi Facebook strani.

Ob izidu 4K bo na radijske valove prišel še tretji single z naslovom Kje gori, ki je goreča l’ubezenska pripoved o hektiki časa, minevanju in uživanju trenutka. Hamo ob tem citira pokojnega Bobana Bursaća (legendarnega tonskega mojstra): “Kad se ti ful mudi, pa da nemaš pet minut časa za eno pivo, da si popiješ, pol pa naj gre vse v k…” Skratka, za trenutke si je treba vzeti čas, in če je to lubezen, pa sploh. “Preveč se nam mudi, pa se nam v resnici sploh ne. Vžigalica bo tako ali tako zgorela, pa če si prižgeš čik, ali ne. Recimo, da komad sporoča, da se je treba ustavit in prižgat čik (smeh)”, pravi Hamo. Video spot za Kje gori je v sodelovanju z Varishano nastal v domači delavnici Hamas pictures ltd., pri snemanju pa ni bila prižgana in poškodovana niti ena vžigalica. Ogledate si ga lahko na YouTube kanalu Hamo & Tribute 2 Love ali na tistih televizijskih postajah, ki še dajejo prostor slovenski glasbi.

Singl

Kje Gori
album: 4K
glasba: Hamo
besedilo: Hamo
aranžma: Hamo & Tribute 2 Love
video: Hamas pictures ltd.
režija in montaža: Hamas pictures ltd.
v glavnih vlogah: Šibice in Žveplenke
likovna podoba: Maša Bogataj
izbor igralske zasedbe in črkovanje: Hamas pictures ltd. & Varishana
Pri snemanju ni bila prižgana in poškodovana nobena vžigalica.

Besedilo

Kje gori

Glava je mlada, telo je še kr
mejva se rada, mejva se še mal bl
glava razume, da čas gre naprej
mejva se rada, počasi in za vselej

Kje gori, kje gori,
nama se ne mudi nikamor,
kje gori, kje gori,
nama čas ne more do kosti

Glava razmišlja, včasih je to preveč,
mejva se rada, dejva si bit všeč

Kje gori, kje gori,
nama se ne mudi nikamor,
kje gori, kje gori,
nama čas ne more do kosti