Skupina Posebni Gostje predstavlja drugi singel – POT V NEBO

Kranjska zasedba Posebni gostje se predstavlja z drugim singlom Pot v nebo.

Ko jesenski veter naznanja hladnejše mesece, se radi spominjamo poletnih noči in ukradenih poljubov. Na tem vetru je zagotovo nekaj prvinsko romantičnega. Ko s sabo odnese spomine brezskrbnega poletja, se konča marsikatera romanca. Včasih pa je ljubezen prava, včasih ostane.

Končna oblika pesmi Pot v nebo je nastajala kar nekaj časa, tako kot traja vsaka “pot v nebo”. Prva ideja je nastala še v času, ko so Benjamin Burgar, Klemen Jelenc in Tilen Stenovec igrali v zasedbi November. Na eni od vaj je Tilen začel preigravati akorde in prav hitro dodal še kitarski vložek. Benjaminu, ki je imel besedilo že nekaj časa napisano, pa se je porodila melodija v glavi. Pesem je v celoti zares zaživela nekaj let kasneje, v sedanji zasedbi, ko sta Aleš in Klemen postavila še dobro ritmično oporo. Zadnji se jim je na tej poti pridružil še Matej Naglič in dodal nekaj ključnih elementov, ki pesem dodatno poživijo in povežejo v celoto.

“Čeprav se nam velikokrat zdi, da znamo svoje emocije prenesti le preko besed, je več kot očitno, da se to lahko zgodi tudi z inštrumentom. Zato zaprite oči, predstavljajte si skladbo ter te emocije doživite sami,” pravi Tilen Stenovec.

Besedilo: Benjamin Burgar
Osnovna ideja pesmi: Tilen Stenovec
Aranžma: Posebni Gostje
Bas kitara, spremljevalni vokal: Aleš Gerkman
Električna kitara, spremljevalni vokal: Tilen Stenovec
Električna kitara: Matej Naglič
Bobni, tolkala: Klemen Jelenc
Snemalec, producent, mix, mastering, spremljevalni vokal: Robert Oven

Kdo so Posebni gostje?

Člani skupine prihajajo iz okolice Kranja.

Klemen Jelenc (tolkala) je izjemen tolkalist, saj igra v različnih glasbenih zasedbah, ki variirajo od 3- članskih bandov pa vse do velikih simfoničnih orkestrov. Po naravi umirjen, na tolkalih neustavljiv, kar zasedbi daje energijo, beat ter številne ideje za aranžmaje skladb.

Aleš Gerkman (bas kitara, back vokal) je najstarejši član skupine, po poklicu programer. Zaznamujejo ga dolgoletne izkušnje, zbrane iz različnih glasbenih stilov od pop-a, rock-a, country-ja pa vse do narodno zabavne glasbe. Je tudi član številnih drugih glasbenih skupin. Najbolj poznan pa je po tem, da lahko zelo hitro vskoči in pomaga drugim, ko nimajo bas kitarista ali jim le-ta zboli.

Tilen Stenovec (električna kitara, back vokal) je študent pedagoške fakultete. Ko ne dela v vrtcu ali opravlja drugih vsakodnevnih obveznosti, igra seveda kitaro, surfa in uživa v naravi. V zasedbi ga zaznamuje njegova kitara (strat kremne barve) in njegov značilen “old school” način igranja. Poleg kitare včasih v roke prime tudi harmoniko.

Matej Naglič (električna kitara) je z 18. leti najmlajši član zasedbe. Poleg obiskovanja gimnazije se ukvarja z najrazličnejšimi glasbenimi in umetnostnimi projekti. Z glasbo se sooča že od rosnih let in igra kar nekaj različnih instrumentov. V zasedbi ga najbolj zaznamuje njegov čut za harmonije na kitari, ki daje glasbi še poseben pridih.

Benjamin Burgar (glavni vokal, akustična kitara, saksofon). Trenutno še študent mehatronike, je še en izmed multiinstrumentalistov v skupini. Tudi on v prostem času rad surfa in je vedno pripravljen na nove izzive. Najbolj ga zaznamuje njegov poseben vokal. Zadnji dve leti igra tudi saksofon, kar zasedbi prinese dodatno dinamiko in pesmim da edinstven zven.

Spletna stran: Posebni gostje