Kako bi se glasil recept za razprodajo treh zaporednih koncertov v CSK France Prešeren? Dokaj preprosto. Dve sestavini zmešaš v en koncept in zadeva je postrežena. Sestavini pa dve: zasedba Hamo & Tribute 2 Love in njihov novi album z naslovom 4K.

Leta 2013 je zasedba s prvim albumom zasnovala samostojno pot po slovenski blues rock sceni z začimbo ljubezensko podprte tematike. 1. oktobra letos, na večer njihovega prvega koncerta v CSK France Prešeren trilogije, je izšel že njihov četrti studijski album s preprostim naslovom ‘4K’. Pretirana promocija ni bila potrebna, saj so vstopnice za vse tri koncerte pošle zelo hitro.

O kvaliteti zasedbe ni bilo dvomiti že od samega začetka. Čeprav postava v celoti ni popolnoma enaka kot ob prvem albumu, pa se kvaliteta iz plošče v ploščo samo dviga. In temu priča tudi navdušena publika v nabito polni dvorani CSK France Prešeren. Koncert se je začel z lepo sprejetim singlom ‘Pomlad’. V prvem paketu predstavitve novega albuma so sledile še skladbe ‘Zemljan’, ‘Lepe Stvari’ in ‘Svoboda’. Predstavitev novega albuma so nato prekinili z ‘Ona Gre’, ‘Pol’, ‘Na Na Na’ in ‘Rabim Tebe’. Z navdušenjem smo nato spremljali predstavitev “štirke” naprej s skladbami ‘Prva Vrsta’, ‘Naprej’ in ‘Povej’. Zakaj z navdušenjem? Redko se namreč zgodi, da že prvi dan predstavitve albuma večina dvorane že pozna tekste novih skladb in jih glasno prepeva z bendom. Album je sicer prednaročnike presenetil že nekaj dni pred uradnim izidom. Očitno je bila večina publike v dvorani med njimi.

Čas je bil za dve uspešnici -‘Dejva Bit Čist Bliz’ in znanko s tretje plošče ‘Zabluzu’. V naslednjih dveh skladbah ‘Srce Ne More Več’ (z novega albuma) in ‘Zbudi Me Iz Dna’ je bila publika ob jasnih Hamovih navodilih vključena v video dokumentiranje koncerta.

Sledila je še vsem znana “prijateljska” z naslovom ‘Dolgo Nisva Pila’, ki jo na tretjem albumu Hamo izvaja z dolgoletnim prijateljem Rudijem Bučarjem. In če bi rekli, da ga v izvedbi na tem koncertu nismo pogrešali, bi se zlagali. Efekt na publiki je bil kljub temu dosežen in čas je bil za zaključek z več kot očitnim hitom z novega album, ‘Kje Gori’.

Hamo & Tribute 2 Love so kot vedno navdušili. O sami kvaliteti bendi tako ali tako ne gre dvomiti. Odlična ritem sekcija Hipija in Bucota (aka. Bela senca), podprta s prepoznavnim vokalom in spremljevalno kitaro frontmana Hamota, je tako ali tako preverjena kombinacija. Svoj šarm lubezni doda še Duki na klaviaturah in pa jasno Peter ‘Čarovnik’ Dekleva na solo kitari, ki pa itak ne potrebuje posebne predstavitve, saj mu v njegovi kvaliteti na naših tleh lahko le redkokdo konkurira.

Hamo & Tribute 2 Love so s promocijo zadeli v polno. Tako veliko s tako malo kompliciranja. Čestitamo za idejo, koncept in hej, za odličen album! Bravo!

Foto & Tekst: Klemen Udovč