Že jesenska napoved tradicionalnih koncertov priljubljenega Vlada Kreslina v Cankarjevem domu, tokrat poimenovanih Kreslinovanje, ljubitelje njegove glasbe vznemiri in spravi v pričakovanje čarobnega, prazničnega konca leta. Tri večere zapored, 8., 9. in 10. decembra 2019, bo Kreslin skupaj z nepogrešljivimi Malimi bogovi, Beltinško bando in gosti občinstvo v Gallusovi dvorani popeljal na tradicionalno, a svetovljansko, melanholično, a živahno glasbeno popotovanje.

Slovenski nacionalni mladinski orkester pod vodstvom Žive Ploj Peršuh. / Foto: Mateja Mirt

Letošnji koncert bo poleg stalne spremljevalne zasedbe številnih muzikantov obogatil še Slovenski nacionalni mladinski orkester pod vodstvom Žive Ploj Peršuh. Orkester je s Kreslinom nastopil že avgusta v Križankah.

“Pripadnost publike, ki (u)tripa na železni repertoar pesmi starejšega datuma, je neverjetna. Neverjetna je tudi energija benda, ki že tisočkrat, “kot še nikdar” odigra iste pesmi, ob tem vidno uživa, si podaja žogico “primaša” in si daje duška. Uigranosti in razigranosti celotni “Vladojovi bandi” letos res ne moremo oporekati, velik plus pa lahko damo tudi posameznim članom ekipe, ki dodajajo jazzy cukrčke in osvežujejo skladbe, hkrati pa znajo ohraniti vso tipično kreslinovsko zvočno podobo, ki kljub ubranemu koraku s časom še vedno diši po nostalgiji. Ta, vsaj po odzivih sodeč, še vedno in za vedno ponuja zavetje in varnost. Tradicijo. Tako bendu, kot publiki.” (Iz reportaže z lanskega koncerta.) 

V tem nostalgično-modernem duhu je aprila izšel dvojni koncertni album Kreslinovanje, ki je od avgusta na voljo tudi na vinilni plošči.

Vstopnice za koncerte “Kreslinovanje” lahko kupite:

  • Na blagajni Cankarjevega doma (ob delavnikih od 11. do 13. in od 15. do 20. ure, ob sobotah od 11. do 13. ter uro pred prireditvami),
  • Na spletni strani Cankarjevega doma: https://vstopnice.cd-cc.si/