KVELERTAK NAPOVEDUJEJO NOV ALBUM

Norveška ultra energična punk – rock – metal šesterica Kvelertak je napovedala izid četrtega studijskega albuma. Plošček bo predvidoma izšel 14. februarja prihodnje leto, preko založbe Rise Records.

Skupina je sicer Slovenski publiki že zelo dobro poznana. V Ljubljani je nastopila že dvakrat, letos pa so se k nam vrnili. Tokrat so nastopili v Tolminu, na velikem odru festivala Metal Days. S svojim nadvse energičnim nastopom so publiko zopet prepričali in nanjo naredili močan vtis.

Zasedba sicer deluje od leta 2007, po izdaji albuma Nattesferd (2016) pa je doživela prvo večjo spremembo v sestavi. Zapustil jo je vokalist Erlend Hjelvik, na njegovo mesto pa je stopil Ivar Nikolaisen. Prihajajoči albuma Splid (neskladje, op.a.) je tako prvi album posnet z novim vokalistom.

Kako bo zvenel lahko preverite že sedaj, saj je novico o izdaji albuma pospremil tudi single Bråtebrann. Sedem minutna skladba prinaša dodobra poznano energijo zasedbe. Tudi tokrat uspešno krmarijo med hibridnim zvokom heavy metala, punka in rokenrola, ki ga dopolnjujeta čudovito prelivanje kitar in večglasno petje, vse skupaj pa obogatijo še klaviature. Vsekakor album, ki ga zagotovo ne smemo spregledati.