Na današnji dan se je leta 1915 rodil Francis Albert Sinatra, ameriški pevec, igralec in producent. Bil je eden najbolj priljubljenih in najvplivnejših glasbenih umetnikov 20. stoletja, velja pa tudi za enega najbolj prodajanih glasbenikov vseh časov.

S svojo glasbeno kariero je pričel v obdobju swinga,  leta 1943 pa je pričel s samostojno glasbeno potjo, ko ga je pod svoje okrilje vzela založba Columbia Records. Leta 1946 je izdal debitantski album “The Voice of Frank Sinatra“. V začetku petdesetih let  je njegova poklicna kariera nekoliko zastala zato se je napotil v Las Vegas, kjer je postal eden najbolj znanih rezidenčnih izvajalcev.  Njegova kariera se je leta 1953 ponovno rodila z uspehom filma Od tu do večnosti, njegov nastop pa je pozneje prejel Oskarja in nagrado Zlati Globus za najboljšo moško stransko vlogo. Sinatra je izdal več kritično hvaljenih albumov, med njimi “In the Wee Small Hours” (1955), “Songs for Swingin’ Lovers!” (1956), “Come Fly With Me” (1958), “Only the Lonely” (1958) in “Nice ‘n’ Easy” (1960).

Sinatra je leta 1960 zapustil Capitol, da bi začel svojo založbo Reprise Records, preko katere je zopet izdal niz uspešnih albumov. Leta 1965 je posnel retrospektivni album “September of My Years“, kateremu sta sledili dve nepozabni sodelovanji. Prvo z Tomom Jobimom in drugo z Dukeom Ellingtonom. Čeprav se Sinatra ni nikoli naučil brati glasbenega črtovja, je za glasbo razvil izjemno razumevanje. Bil je perfekcionist, ki je vedno vztrajal pri snemanju v živo s svojim bendom.

Poleg glasbene si je ustvaril tudi izjemno uspešno kariero filmskega igralca. Poleg nagrad za svoje dosežke na filmskem področju, pa je prejel tudi številne nagrade za delo v glasbi. Med njimi kar enajstih nagrad Grammy, vključno z nagrado za življenjsko delo.

Nepozabna “New York” je današnji komad dneva.