Aka Neomi predstavljjo nov album

Izid albuma in promocijski koncert ob izidu, 18. januar 2020, Kino Šiška

Foto: Lana Špiler

Novi album skupine AKA Neomi z imenom Beautiful Disasters je stvaritev avtorice glasbe in besedil Saše Vipotnik in pisca aranžmajev ter producenta Maria Babojelića. Duo pravi, da bi album žanrsko umestila v psihadelični pop. Skozi album prisluhnemo melodijam, ki gredo hitro v uho; Sašinemu prepoznavnemu zasanjanemu vokalu in Mariovim edinstvenim kitarskim vložkom, hkrati pa se zvočna podoba mestoma in postopoma razkraja v skoraj neprepoznaven hrup. Album nas pelje na polja grdega in lepega, skozi zvestobo in razvrat, med ljubezen in čustveno hladnost. V besedilih se Saša pogovarja s svojimi bližnjimi, z množico in kot Sapfo pogosto nagovarja svojo muzo.

Kot prikazuje naslovnica, trenutno živimo v nesmislu, morda se celo bližamo katastrofi, a AKA Neomi znotraj tega razpoloženja, vseeno želita, da nas ne popade malodušje in da prevlada upanje. Življenje bo v vsakem primeru nespodobno hitelo mimo.

Foto: Lana Špiler

European Phonographic je portugalska založba, s katero se je skupina, takrat imenovana Neomi srečala leta 2018, ko so nastopili na ljubljanskem showcase festivalu Ment. Glasba je bila založbi tako všeč, da so ji ponudili sodelovanje v smislu promocije in internetne distribucije izven Slovenije. V aprilu bo skupina tako v okviru založbe nekaj tednov na Portugalskem v umetniški rezidenci sodelovala s tamkajšnjimi glasbenimi izvajalci. Ker je ime Neomi na glasbenih portalih že uporabljeno, so se odločili, da pred svoje ime dodajo a.k.a. (also known as), od tu torej AKA Neomi.

Skladbe na albumu:
  1. Silent
  2. 19 Years
  3. Moviestar
  4. Beautiful Distractions
  5. Yellow Pill
  6. Family
  7. Empty Bottles
  8. Interlude
  9. White Dove
  10. Outro