Inmate s četrtim albumom napovedujejo drugi nastop na EMI

Velenjčani INMATE so z novim albumom zaplavali v akustične in orkestralne vode, v katerih je čutiti tako pridih orientalskega vzhoda kot tudi skandinavskega severa. Slišati je, da so se člani popolnoma prepustili toku ustvarjanja tega, od dosedanjih zvočnih zapisov precej drugačnega albuma. Svežina vibrira skozi nove skladbe.

22. 2. 2020 se bodo s skladbo ‘Salt’ že drugič zapored predstavili na EMI 2020.

Poleg novega albuma danes na radijske postaje pošiljajo tudi novo skladbo iz albuma:

Novi album z naslovom A small measure of peace  je novo in od prejšnjih izdaj precej drugačno poglavje v diskografiji skupine INMATE. Ideja za projekt je nastala čisto spontano, po lanskem nastopu na EMI, saj so želeli ustvariti nekaj popolnoma novega in neobičajnega in se na ta način, neobremenjeno s končnim rezultatom, lotili tudi snemanja. INMATE so vedno stremeli k drugačnosti in iskanju novih vplivov, zato so dokaj hitro našli skupni jezik s producentom Urošem Boršičem, ki je pripravil in izdelal aranžmaje vseh priredb. Priredili so pet skladb iz albuma Anarthas, ki je izšel v začetku lanskega leta. Producentu Urošu gre tudi zasluga, da sta dve skladbi Hold on forever ter Re-Cycle (Samsara) na albumu izšli v orkestralni izvedbi, za katero je poskrbel Rok Jurečič.

Stilsko bi skladbe lahko opredelili kot orkestralni unplugged, skladba Karmageddon ima tudi orientalski pridih.  Setlisto petih priredb na koncu zaključuje skladba Atma, ki so jo predstavili na lanski EMI.

A small measure of peace je tako popolnoma novo zvočno potovanje skupine, ki sicer ostaja metal bend, a v ta žanr odprtih glav in src spuščajo pridihe in navdihe časa, kraja in notranjih prepihov posameznih članov. Od njih lahko torej v nadaljnje pričakujemo še kaj nenavadnega.

Člani skupine:

Marko Duplišak  vokal
Andrej Bezjak
 kitara
David Vodopivec –  session kitara
Miha Oblišar 
 bas kitara
Jure Grudnik 
bobni

Skladbe na albumu:

  • HOLD ON FOREVER AC
  • RE-CYCLE (SAMSARA) AC
  • KARMAGEDDON AC
  • CORNERSTONE AC
  • DARE TO FAIL AC
  • ATMA (EMA 2019) 

Ustvarjalci albuma:

Produkcija, mix, mastering, aranžmaji: UROŠ BORŠIČ
Glasba, besedila: INMATE
Orkestralna kompozicija za skladbi Hold on forever in RE-CYCLE (SAMASARA: ROK JUREČIČ
Grafično oblikovanje albuma: JURE GRUDNIK
Avtor fotografij: MARKO DUPLIŠAK