MetalDays 2020 na seznam nastopajočih dodal nova imena

Najglasnejši festival pri nas je danes dopolnil seznam nastopajočih. Tem se je pridružilo še dvanajst imen, ki bodo med 26.7. in 1.8. tresla tolminsko Sotočje.

K nam tako prihajajo Phil Campbell an the Bastard Sons, ki bodo preigravali glasbo Motörhead-ov! Česa boljšega si na Lemmy-jevem odru že ne bi mogli želeti. In bližje Motörhead-om kot to že ne gre.

V Tolminu se bodo letos ustavili tudi Sick Of It All, primer newyorške hardcore punk scene. Fantje so na njej prisotni že več kot tri desetletja in vedo, kako pripraviti odličen koncert.

Prisluhnili bomo lahko tudi američanom Toxic Holocaust. Zasedbi, ki sceno trese že vse od leta 1999 in v sebi združuje srhljivo mešanico klasičnega punka, metala in hard rocka.

Z Malevolence prehajamo na Otočje in v smer groovy metalcore-a. Kot pove že njihovo ime, ne prinašajo nič dobrega, kar se odraža tudi v njihovih besedilih. Bend ima za sabo dva dolgometražna albuma polna nasilja, verskega simbolizma in političnih tem.

Prisluhnili bomo lahko tudi zasedbi For I Am King. Brutalnemu, melodičnemu death metal / metalcore bandu z Nizozemske, ki se lahko pohvali z izjemno močnim ženskim vokalom.

Da bodo na svoj račun prišli ljubitelji death metala, so organizatorji poskrbeli z bendom Bound To Prevail, vodilnim death metal bendom na Malti.

Iz indije pa k nam prihajajo Demonic Resurrection, bend, ki nam bodo predstavil svojo interpretacijo ekstremnih metalskih žanrov. V svojem zvoku namreč združujejo progresivnoi death / black metal.

Če dodamo še nekaj thrasha, nadaljujemo z Darkfall, avstrijsko thrash death metal zasedbo, ki jo glasbeni svet poznana že več kot 20 let.

Za ljubitelje dooma bodo poskrbeli Pilgrimage, sicer novejši bend, vendar pripravljen na resne stvari. In ko že govorimo o doomu, bomo lahko prisluhnili tudi zasedbi Chains. Domačemu temačno hipnotičnemu bendu, ki bo svoje rituale z veseljem pripeljal v Tolmin! Če se še malce zadržimo v temačnih doom vodah, k nam prihaja tudi  The Committee. Zasedba, ki pod svojim okriljem združuje štiri glasbenike različnih narodnosti, združenih pod temami okultizma, zgodovine in teorij zarote.

Nenazadnje bodo domače barve v Tolminu zastopali še SkyEye. Bend, ki se ponaša z zvokom klasičnega heavy metala kot ga prinašajo Iron Maiden, Judas Priest in Saxon. A fantje niso zgolj navaden cover band. Čeprav lahko na njihovih koncertih slišimo tudi priredbe Iron Maiden, preigravajo predvsem avtorsko glasbo, ki so jo leta 2018 izdali na prvem studijskem albumu Digital God.

TRENUTNI SEZNAM NASTOPAJOČIH

To seveda še ni vse. Do poletja se bodo seznamu, ki trenutno izgleda takole, pridružila še mnoga druga imena:

1914
Amon Amarth
Anthrax
As I Lay Dying
Asphyx
At The Gates
Benediction
Beyond Creation
Bound to Prevail
Cattle Decapitation
Chains
Clutch
Convictive
Cypecore
Darkfall
Dark Fortress
Decaying Days
Demonic Resurrection
Desaster
Despised Icon
Devin Townsend
Eternal Delyria
For I am King
Green Carnation
Havok
Jinjer
Katla.
Malevolence
Malevolent Creation
Møl
Napalm Death
Oceans of Slumber
Orbit Culture
Paradise Lost
Phil Campbell and The Bastard Sons
Philip H. Anselmo & The Illegals
Pilgrimage
Razor
Rome
Rotting Christ
Sick of it All
Signs of Algorithm
SkyEye
Testament
The Committee
The Privateer
Toxic Holocaust
Voices
Vulture Industries
Warkings
Wormrot
Wolves in the Throne Room
Year of the Goat