Foto: Nika Hölcl Praper

Kantavtorica, pevka in skladateljica Ditka predstavlja uglasbljeno pesem Ferija Lainščka z naslovom “Ne vem, če veš”. 

Ditka je s svojim avtorskim pristopom in uglasbitvami ljubezenske poezije Ferija Lainščka ustvarila obsežen glasbeni opus in pridobila naklonjenost številnih ljubiteljev svojevrstnih pesniško-glasbenih razpoloženj.

“Ne vem, če veš” se je občinstvu na koncertih usidrala v srce. Pesem se sicer nahaja v Lainščkovi pravkar ponatisnjeni pesniški zbirki “Ljubi me, ko sonce sije”.
Za balado kmalu tudi videospot

Avtor aranžmaja skladbe Gorazd Čepin je v ospredje izjemoma postavil klavir. Nastala je skladba z opaznim baladnim značajem in s poudarkom na Ditkini vokalni interpretaciji pesniškega besedila. Pesem najdemo na Ditkinem aktualnem albumu Ne bodi, kar nisi, ki je izšel v mesecu oktobru in ga je v okviru istoimenske koncerne turneje že predstavila po številnih krajih v Sloveniji. Za nežno in hrepenenja polno balado bo glasbenica v prihajajočem mesecu posnela tudi videospot. 

Ne vem, če veš
Avtorica glasbe: Ditka
Avtor besedila: Feri Lainšček
Avtor aranžmaja: Gorazd Čepin
Album: Ne bodi, kar nisi (2019)
Posneto v studiu: GOGO MUSIC, Prevalje, 2019

Fotografije: Nika Hölcl Praper

 

Letos dva velika koncerta ob obletnici

Ditka v letu 2020 praznuje že 10. obletnico glasbenega delovanja. Čeprav je v svet glasbe vstopila kot majhna deklica in že pri devetih letih napisala svojo prvo pesem, si kot uradni začetek glasbenega ustvarjanja šteje leto 2010, ko je bila njena avtorska pesem z naslovom “So fine” uvrščena na zgoščenko Vala 202 »Imamo dobro glasbo«, hkrati pa je Ditka postala zmagovalka Odprtega mikrofona in se prvič s svojimi avtorskimi skladbami predstavila na koncertu v Kinu Šiška v Ljubljani.
V počastitev jubileja za letošnjo jesen pripravlja dva velika koncerta, na katerih bo predstavila svoje ustvarjanje v zadnjih desetih letih.