Jegulja izdala album Exit Sandman

Ljubljanski trojec Jegulja je, navkljub trenutnemu resnemu stanju, izdal svoj težko pričakovani drugi studijski album Exit Sandman.

Gre za bend, ki ga sestavljajo izkušeni glasbeniki, ki so pred tem delovali v zasedbah kot so Uroš, Carnaval in Lene Kosti. Stalna člana sta kitarista Jure Gašper in Jan Kozel, na bobnih pa je trenutno Jure Kolšek, njihov šesti bobnar.

Delujejo že dobrih sedem let. V času delovanja so izdali skromna dva, a zato odlična albuma, ter odigrali okoli dvesto koncertov po klubih in festivalih tako doma kot v tujini. Bili pa so tudi predskupina bendom Kvelertak, Yawning Man, Philm Dave Lombarda, Nebula, Stoner Kebab, Lambda, Suzi Soprano, Britof in Omega Sun.

Exit Sandman tako sledi prvencu Darkest Light iz leta 2017. Izdan je bil 15. marca letos, trenutno pa je dosegljiv zgolj v digitalni obliki na njihovem Bandcampu, kjer lahko albumu tudi v celoti prisluhnete. Seveda jih lahko tudi podprete z nakupom digitalnega albuma saj bo na fizičnega, zaradi trenutne situacije, potrebno še malce počakati.

Na albumu najdemo magičnih sedem skladb, ki so v celoti inštumentalne, posnel pa jih je Jure Kolšek. Za mix in master je poskrbel Drago Popovič, za vizualno podobo albuma pa Sara Koncilja.