Pred nami je še kar nekaj težkih dni, kar se vsekakor pozna tudi na področju kulture. Kulturne ustanove in glasbeniki, tako doma kot tudi po svetu, se po svojih močeh trudijo ohranjati moralo in upanje v ljudeh, ob enem pa skušajo poskrbeti še za svoje preživetje.

Nekateri glasbeniki so tako pripravili koncerte, ki seveda potekajo brez dejanske publike, lahko pa se jim pridružite preko prenosa v živo. Spet drugi so našli navdih v trenutni situaciji ter skušajo iz nje potegniti najbolje in kakor znajo. Nastajajo torej nove skladbe in novi projekti. Pod enega izmed njih se je podpisal tudi kanadski glasbenik Devin Townsend. Še eden izmed predstavnikov progresivnega gibanja, ki mu boste lahko že to poletje prisluhnili v sklopu festivala Metal Days.

Devin se je namreč s svojo ekipo lotil projekta imenovanega Quarantine Project. Gre za projekt s katerim se želi poslušalcem zahvaliti za vso pomoč, katero je skupaj s svojim podjetjem prejel v času stiske, ob enem pa slehernemu poslušalcu ponuditi kanček olajšanja. Projekt je tako v svet pospremila nekoliko melanholična skladba “Quarantine”, celoten koncept pa namerava razviti v različne smeri, tudi v obliki koncertov in podcasta.

Pri nastajanju omenjene skladbe sta mu pomagala še bobnar Morgan Agren ter Mattias Eklundh.

Prisluhnite torej novi pomirjajoči stvaritvi Devina Townsenda. Komad dneva.