Deep Purple predstavljajo skladbo Throw My Bones

Leta 2017 so legendarni angleški rockerji Deep Purple izdali svoj dvajseti studijski album, ki nosi naslov InFinite. V sklopu promocije albuma so se gospodje odpravili na turnejo, ki so jo poimenovali kar The Long Goodbye Tour. Med oboževalci je zavreščalo in pojavila so se vprašanja na katere pa band ni dal konkretnega odgovora. Mar gre za zadnji album? Mar je to slovo?

In zdelo se je, da je to res konec še ene ere, da so se še poslednji predstavniki starega progresivnega gibanja zares in dokončno poslovili. Tolažili smo se s tem, da so se vsaj poslovili v stilu. Z odličnim albumom, s katerim je bend pokazal, da zna stopiti v korak s časom. Ki je bil ob enem tako drugačen, a tako Deep Purplovski, da je bilo prav.

V začetku letošnjega leta pa so gospodje presenetili z novico, da je v nastajanju nekaj novega. Za letošnje poletje so Deep Purple v sestavi Iana Gillana na vokalu, Stevea Morsea na kitari, Rogerja Gloverja na basu, Iana Paicea na bobnih, slednji je pravzaprav še edini originalni vijoličar, ter Dona Aireya za klaviaturami, naznanili izdajo 21. studijskega albuma. Whoosh! prihaja v vaše domove že to poletje, 21. junija 2020, pod njega pa se je znova podpisal producent Bob Ezrin.

Če vas je zanimalo kaj pripravljajo stari rockerji, lahko prvemu izdelku prisluhnete že danes. Tukaj je skladba “Throw My Bones”, prvi in še čisto sveži single iz težko pričakovanega albuma Whoosh!.