Pearl Jam predstavili tretjo skladbo Quick Escape

Le dva dni pred uradnim izidom sedmega studijskega albuma Gigaton, so Pearl Jam oboževalcem v poslušanje ponudili še tretji single iz albuma.

Quick Escape” je z adrenalinom nabita skladba, in glede na slišano morda celo ena težjih in kompleksnejših iz omenjenega albuma. Zaznamujejo jo hitre in odrezave kitare, ki na trenutke spominjajo na 8 bitne melodije dobrih starih igric, močan ritem ter igriva basovska linija, seveda pa ne moremo niti mimo raznolikosti klaviatur. Besedilo ostaja družbeno kritično in opozarja na okoljevarstveno problematiko. Seveda pa se večni aktivist Eddie Vedder tudi v tej skladbi ni moral izogniti trpki kritiki politike Donalda Trumpa.

Kot smo lahko opazili je bend za promocijo tokratnega albuma posegel po uporabi različnih digitalnih tehnologij. “Quick Escape” je namreč pospremila arkadna igrica stila Galage oz. Space invaders, kjer nas bend popelje na popotovanje po vesolju, kar v bistvu odlično sovpada z besedilom skladbe ter samo kitarsko linijo.

Gigaton bo poslušalcem ponudil 12 novonastalih skladb, trem, vključno z svežo Quick Escape, pa že lahko prisluhnete spodaj.

1. Who Ever Said
2. Superblood Wolfmoon
3. Dance of the Clairvoyants
4. Quick Escape
5. Alright
6. Seven O’Clock
7. Never Destination
8. Take the Long Way
9. Buckle Up
10. Comes Then Goes
11. Retrograde
12. River Cross