1000mods izdali single Mirrors

Grški stoner rockerji 1000mods se pripravljajo na izdajo četrtega studijskega albuma Youth of Dissent.

Če ste kdaj spraševali od kje ime 1000mods, gre pravzaprav za izpeljanko imena vasi v kateri so leta 2006 nastali. Prihajajo namreč iz kraja imenovanega Chiliomodi, 1000 pa se v grščini izgovori kot “chillia”. Sedaj veste.

Band je pred svojim prvim dolgometražnim albumom izdal dva EP-ja; Blank Reality (2007) ter  Liquid Sleep (2009). Nato pa so oktobra 2010 izdali debitantski album Super Van Vacation pri katerem je sodeloval tudi Billy Anderson (Sleep, Neurosis). Iz slednjega je tudi skladba “Vidage“, ki je verjetno ena njihovih najbolj poznanih skladb.

Leta 2014 je bil izdan drugi album Vultures, tretji, Repeated Exposure to …, pa leta 2016. Slednji je izšel pri založbi Ouga Booga And The Mighty Oug Recordings s katero so očitno zadovoljni saj bodo preko nje izdali tudi najnovejši album Youth of Dissent. Omenjeni bo luč sveta ugledal že ta mesec, 24. aprila 2020.

Album prinaša 11 novih skladb, trem pa lahko prisluhnete že sedaj. V poslušanje so namreč dali single “So many days“, “Pearl” ter najnovejšega “Mirrors“. Album  bo mogoče poslušati v digitalni obliki, pa tudi fizično na CD-ju ter vinilu. Prednaročila zanj zbirajo na svojem Bandcamp profilu.

Pri nastanku albuma sta poleg banda sodelovala še producent Matt Bayles ter Ed Brooks, ki je poskrbel za mix in master.

 1. Lucid
 2. So many days
 3. Warped
 4. Dear Herculine
 5. Less is More
 6. 21st Space Century
 7. Pearl
 8. Blister
 9. Young
 10. Dissent
 11. Mirrors