Znane prve informacije glede festivala MetalDays 2021

Kot smo že poročali, letošnja edicija festivala MetalDays žal odpade. So pa organizatorji poskrbeli za vsaj kanček upanja, ter najavili datume za prihodnje leto. MetalDays 2021 se bo odvijal zadnji teden v juliju, potekal bo med 25. in 31.07.2021 v Tolminu. Pomirili so tudi tiste, ki so bili v skrbeh glede letošnjega lineupa – ta bo v veliki meri prestavljen v prihodnje leto.

Kaj storiti z že kupljenimi vstopnicami za MetalDays 2020?

Vstopnice za prihodnje leto so sicer že naprodaj. Število obiskovalcev je omejeno na 12.000, trenutno pa je naprodaj zgolj še 2000 festivalskih vstopnic. Število festivalskih vstopnic v prodaji bo odvisno od števila donacij in vračil vstopnic za MetalDays 2020. Če je še nimate, si lahko svojo vstopnico zagotovite tukaj: https://giggome.com/gigshow/552-metaldays-festival-2021.

Dobra novica za obiskovalce je tudi ta, da ostane vstopnica za MetalDays 2020 veljavna tudi za MetalDays 2021! Če že imate svojo festivalsko vstopnico za MetalDays 2020 in bi želeli obiskati festival MetalDays 2021, ne potrebujete ničesar drugega, kot da jo prinesete na vhod na prizorišče. Enako velja za že kupljene parkirnine, električne priključke, vstopnice za New Metal Festival in Comfort area upgrade vstopnice.

Če se boste v prihodnosti odločili za prodajo svoje MetalDays 2020 vstopnice, vas organizatorji naprošajo, da za to uporabite opcijo vračila denarja preko festivala. V kolikor boste to storili, jim boste pomagali na več načinov:
– Imeli bodo realen vpogled v število vstopnic za 2021, ki jih še lahko sprostijo v prodajo.
– Z vsako prodano vstopnico za MetalDays 2021 v uradni festivalski trgovini, postane preživetje festivala bolj realno.
– Zaradi slabih izkušenj s pandemijo in odpovedmi festivalske sezone 2020, bodo zagotovo vsi partnerji in nastopajoči glasbeniki zahtevali predujme za storitve in plačevanja še prej kot običajno. Vse to bo lažje, če bo vstopnic, prodanih v uradni festivalski trgovini, čim več.

Organizatorji sicer sporočajo, da v skladu s Splošnimi pogoji uporabe festivala, ki so zapisani v skladu s slovensko zakonodajo, v primeru višje sile (“force majeure”) niso obvezani do vračila kupnine za vstopnice. Vendar se jim zdi to neprimerno, zato omogočajo tudi opcijo vračila kupnine vstopnice za MetalDays 2020. Vendar pozor: vračilo kupnine vstopnice za leto 2020 bo obdelano in vrnjeno šele po festivalu MetalDays 2021. Tisti, ki se boste odločili za to potezo, boste obrazec za vračilo kupnine dobili v prihodnjih dneh na spletni strani www.metaldays.net.

Kako lahko še drugače pomagate preživeti festivalu?

V ta namen je bil ustanovljen MetalDays 2020 crowdfunding. Vsi, ki bi želeli finančno podpreti MetalDays, lahko izberete med dvema možnostima:
– Prva možnost je donacija MetalDays 2020 vstopnice, sebi pa naročite vstopnico za MetalDays 2021. Vsaka donirana vstopnica bo nagrajena z brezplačno festivalsko vstopnico za festival Winter Days of Metal. Vsa navodila boste prejeli na vaš e-mail.
– Druga možnost je nakup festivalskega MetalDays 2020 “mercha”. Izberite si tiste artikle, ki jih želite kupiti in to sporočite na crowdfunding@metaldays.net. Celoten nabor artiklov bo enake kvalitete in v enakih velikostih, kot je na voljo na uradni festivalski stojnici. Cene: Zipper in ženski oversized, 45€ Vse ostalo 25€.
Izbirate lahko med različnimi artikli, ki so na voljo tukaj: https://www.facebook.com/MetalDaysFestival/posts/1598682440269946.
Za nadaljevanje prosimo obiščite https://www.metaldays.net/p90/metaldays-crowdfunding.

O vseh morebitnih spremebah vas bomo obveščali tudi mi, vse dodatne informacije pa so dosegljive tudi na spletni strani festivala MetalDays.