Rudi Bučar se z novo skladbo spominja svojega otroštva

Slovenci so v 80. in 90. letih V Trst hodili po ‘Leviske’, čakali na meji v kolonah, hodili v Arrigonni v letni kino, snemali muziko s plošč na kasete … Rudi Bučar je o tem preteklem času je spisal novo skladbo “Otroci tistega časa”.

Rudi Bučarv svoji kantavtorski maniri nadaljuje s pisanjem glasbenih novosti. Tokrat svetu predstavlja s preteklostjo navdihnjeno skladbo “Otroci tistega časa“Izgleda, da sem že toliko star, da lahko delam primerjavo med danes in pred 30 plus leti,” Rudi pravi o skladbi, ki jo je posnel z ekipo v sestavi: Goran Krmac  (tuba), Anže Vrabec (pianino), Robert Pikl (slide kitara, charango, banjo), Tomi Purič (bobni) in Gaber Radojevič (produkcija) ter Martin Štibernik (mastering). Skladba, ki je nastala v preteklem mesecu, opeva početje Rudijeve generacije in tiste, nekoliko starejše od njega. V njej se spominja časov, ko s(m)o bili vsi enaki, časov, ko hajklasa še ni bilo; skladba prinaša štiri štorje preteklosti in jim nastavlja ogledalo sedanjosti.

“Ob večerih preteklega meseca sem kot že mnogokrat poprej, malo brnekal po kitari in skladba je kar sama prišla do mene. Ne vem, če je bila morda posledica kakšne debate, morda … Misli so me peljale v spomine iz otroštva in rane mladosti in sem rekel, da napišem eno pesem na to temo. Kot zanimivost sem si zadal, da vanjo vključim tudi primerjavo z današnjimi časi, ko smo družabni na drugačen način in ko (predvsem čas) vse prehitro leti,” je za 24ur.com povedal Rudi.

Rudi Bučar je za skladbo Otroci tistega časa naredil tudi videospot. Skupaj s Petrom Klevo iz Kleva Films sta se zakopala globoko v televizijske arhive in poiskala posnetke preteklih časov, ki bodo pri mnogih še kako oživili spomine na dogodke, osebe in čas, ki ga ni več.

https://youtu.be/LwmsOMz_Jfw