Kansas izdali novo skladbo Jets Overhead

Kultna ameriška prog rock zasedba Kansas za letos pripravlja nov studijski album. The Absence of Presence bo izšel 20. tega meseca, ponuja pa devet povsem novih skladb.

To bo sicer že 16. studijski album omenjene zasedbe, ki z vmesnim krajšim odmorom deluje že vse od leta 1973. Utopično bi bilo pričakovati, da bo po vseh teh letih še vedno delovala v prvotni postavi. Pravzaprav zasedba že zadnjih nekaj let deluje v precej pomlajeni sestavi, ki jo sestavljata le še dva originalna člana. Poleg Phila Eharta (bobni in tolkala) in Richrda Williamsa (kitara), so v bendu še Billy Greer (bas, vokal), David Ragsdale (violina, kitara), Ronnie Platt (vokal, klaviature), Zak Rizvi (kitara) in Tom Brislin (klaviature).

To je tudi 4. album, na katerem vokal pripada Plattu, ki se je bendu pridružil po tem, ko ga je leta 2014 zapustil originalni pevec Steve Walsh. Je pa tudi prva plošča, pri kateri sodeluje klaviaturist Tom Brislin.

Album tako prinaša mnogo novosti. Predvsem sta se v ozadje pomaknila Ehart in Williams ter prostor prepustila “novincem”. Za večino besedil iz novega albuma je tako poskrbel Brislin, v tandemu z Rizvijem pa sta sestavila melodični del.

Kot smo že omenili album prinaša 9 povsem svežih skladb. Trem že lahko prisluhnemo v obliki singlov – “Memories Down the Line“, “Throwing Mountains” ter najnovejši “Jets Overhead“, album pa bo ponudil tudi povsem instrumentalno skladbo “Propulsion 1“.

Skladbe iz albuma The Absence of Presence:

1. The Absence of Presence
2. Throwing Mountains
3. Jets Overhead
4. Propulsion 1
5. Memories Down the Line
6. Circus of Illusion
7. Animals on the Roof
8. Never
9. The Song the River Sang