Tretji Kanu predstavlja nov, čisto poseben videospot za skladbo Dežnik narobe

Dragi prijatelji! Predstavljamo vam nov, čisto poseben videospot za skladbo Dežnik narobe, ki odstira del zgodbe – nadaljevanje pa sledi jeseni.

Dežnik narobe – za tiste lepe dni, ki bi jih najraje ujeli v narobe obrnjen dežnik in jih prihranili za kasneje. Pa tudi za tiste, ko nas boli in bi se skrili pod njegovo ogrodje. A ne ti in ne ti ne obstajajo brez teh in teh. Zato si dovolimo le biti. Ker smo ljudje. Videospot skozi atmosfero, svetlobo in večno simboliko ljubezni govori predvsem o človeku kot takšnem. Brez pretencioznosti, brez mask, brez obrambnih mehanizmov.

V Beograd nam ni uspelo, zato je Beograd prišel k nam

Tisoč in en scenarij videospota za skladbo Dežnik narobe smo morali obrniti, preden smo se naposled zaradi zaprtja mej odločili za snemanje na daljavo. » Snemanja v Beogradu sem se veselila tudi zaradi dekadentnega utripa mesta, ki ga še nikoli nisem obiskala, čarobnosti, o kateri mi pravijo. Zaradi nastale krize bom morala na lastne oči to preveriti kasneje, a sem vesela, da smo se z Nino Tratnik, režiserko, s katero smo sodelovali že pri skladbah V mleku in Hiše, situaciji prilagodili in posneli zgodbo, ki že skoraj deluje kot kratki film s poudarkom na estetiki, senzualnosti. Posebnost videospota je, da ga bomo jeseni povezali z videospotom za skladbo Čuvaji rek. Vsaka videozgodba posebej deluje kot celota, a se vseeno povezujeta – Dežnik narobe iz ženske perspektive in njenega notranjega doživljanja, Čuvaji rek pa prikaže drugo plat zgodbe iz moške perspektive. Obe skladbi najdete na našem drugem albumu Plovemo, ki je izšel minulo jesen.« Anja Pavlin

“A day to remeber”

“Obrnila sem dežnik narobe, da bi vanj lovila bisere z dreves, na poti brez poti, brez poti.” ONA samo je. Takšna, kakršna je. Brez pretencioznosti, brez mask, brez obrambnih mehanizmov. ONA je ranljiva. Svet zunaj njenih občutij je nepomemben. Dovoli si čutiti in sprejema tudi najbolj boleče dele sebe. ONA je podoba vseh nas. Ko sleče oklep poguma, vidimo prizore, ki jih doživljamo in preživljamo vsi. ONA se ne skriva. Njena razgaljenost nam sporoča, da se je v težkih trenutkih potrebno ustaviti, biti ter šele nato tako rekoč čist nadaljevati. To ni zgodba o ljubezni, to je zgodba o življenju.

“V časih, ko se vsi soočamo z nepričakovanimi življenjskimi prelomnicami in je v ospredju predvsem reševanje eksistencialnih ovir, smo kolektivno pozabili na sebe kot posameznike. Krizni trenutki ponavadi zahtevajo hitre in konkretne rešitve, ampak na srečo nas je preteklo obdobje opomnilo na izreden pomen potrpežljivosti. Ko vsa “okrasja” naših življenj čez noč izgubijo vsako vrednost in ostanemo le mi, takšni kot smo, postane skrivanje svojega jaza skoraj nemogoče. Medčloveški odnosi še nikoli prej niso bili tako intenzivni in iskreni, zato je bila “inventura” samih sebe neizbežna ter človeštvu kot takem še kako potrebna. V polpretekli atmosferi sem to občutila ne le na svoji koži, ampak tudi skozi življenja ljudi okoli sebe. Vsi avtorji videospota smo del svojih notranjih demonov prelili v sliko ter na ta način doživeli ne le umetniško, temveč tudi neke vrste osebno katarzo. Ker smo ljudje različni in ker različno doživljamo, simbolično skozi dve skladbi ter dva videospota povezujemo eno univerzalno zgodbo vseh nas.”

USTVARJALCI VIDEOSPOTA
Produkcija: humanmade visual studio
Režiserka in scenaristka: Nina Tratnik
Direktor fotografije: Vladimir Djurić
Asistent kamere: Vuk Papić
Scenografinja: Ana Milošević
Set dekorater: Tihomir Todorović
Kostumografinja: Ivana Vukobrad
Montažerka: Irena Fabri
Avtorica analognih fotografij: Jelena Simeunović
ONA: Ivana Vukobrad
ON: Igor Grahovec

AVTORJI SKLADBE Glasba:
Tretji kanu (Anja Pavlin in Jan Medle)
Besedilo, vokal: Anja Pavlin
Električne kitare, akustične kitare: Jan Medle, Tomi Perinčič
Bas kitara: Sondža
Bobni: Žiga Dobravc
Produkcija, programiranje, mix, aranžiranje: Peter Penko
Mastering: Torulsson @ 808 Mastering