Pred dnevi bi 56. rojstni dan praznoval izjemni Chris Cornell. Glasbenik, ki je leta 1984 ustanovil zasedbo Soundgarden, za katero najbrž ni niti mislil, da bo postala ena izmed štirih stebrov grunge scene. Sam je tudi poskrbel za velik del glasbe, ki je nastajala znotraj le – te.

Cornell ni bil zgolj vokalist s prodornim in čutnim vokalom, bil je tudi izjemen interpret, instrumentalist in tekstopisec. Za sabo ni pustil le glasbe, ki je nastajala znotraj Soundgarden, Audioslave in Temple of the Dog. Sodeloval je z mnogimi izjemnimi glasbeniki, ustvarjal filmsko glasbo, izdal pa je tudi štiri samostojne albume.

Njegovo življenje je v polnosti prevzemala glasba. Ne le lastna, mnogokrat je posegel tudi po glasbi drugih izvajalcev. A tudi njegove priredbe niso samo priredbe. Vsake skladbe se je lotil s spoštovanjem in skrbnostjo, a ji je pustil svoj pečat.

20. julija, ko bi praznoval svoj 56. rojstni dan, se je na njegovem uradnem Youtube kanalu pojavila še neizdana verzija skladbe “Patience“, ki jo v originalu izvajajo Guns N’ Roses. Slednjo je Chris posnel leta 2016, kot poklon ponovni združitvi omenjene skupine, za miks pa je poskrbel Brendan O’Brien, ki je z Soundgarden sodeloval pri pripravi albuma Superunknown (1994).

Chris se je z njo poklonil kultni zasedbi Guns N’ Roses, danes pa se z njo mi poklanjamo njemu, njegovemu življenju in njegovi nesmrtni glasbi.