Kreslinove Pesmi iz karantene

Neuničljivi kantavtor Vlado Kreslin ni miroval niti v najbolj negotovih časih. S karanteno se je na veliko veselje oboževalcev soočil tako, kot najbolje zna – z muziciranjem. Njegov oder za solo nastope so v času karantene postali balkon ljubljanskega domovanja in kotički ob Savi in Muri. Na teh lokacijah je Kreslin med 15. marcem in 3. majem izvedel 50 pesmi, kar časovno nanese dve uri in slabih 15 minut glasbe. Nastope je glasbenik publiki na drugi strani ekrana predajal preko spleta, z videoposnetki, za katere je ves čas projekta skrbela njegova družina. Od prejšnjega tedna je na voljo zaokrožen izdelek tega projekta, album Pesmi iz karantene.

Sprva je Kreslin v svojem nezgrešljivem slogu prepeval le priredbe pesmi iz bogate zakladnice klasik svetovne glasbene scene, kasneje se je skušal držati koncepta ” 1 lastna – 1 tuja pesem na dan”. A njegova nemirna duša vsak, še tako skrbno začrtan scenarij zapelje v spontanost, iz katere je pravzaprav nastal in v duhu katere se je tudi končal projekt Pesmi v karanteni. Spontano smo bili v zadnjem delu kreslinovskega potovanja skozi karanteno deležni samo njegovih zimzelenih. Včasih v surovi, včasih mehkobni, kdaj sanjavi in največkrat iskrivi preobleki. Odvisno od dneva in počutja. Izbor glasbe je Vlado sicer odmerjal spretno, pozornemu poslušalcu/gledalcu ni ušel čas objav in sporočilnost. Tu ni bilo naključij, pesmi so rade zazvenele kot analiza dnevnega dogajanja in odziv nanj.

Skratka – 50 izvedb Kreslinovih nastopov v najbolj neverjetnem obdobju najbolj norega leta je sedaj zbranih na enem mestu – na albumu oz. na playlisti Pesmi iz karantene, objavljeni na spodnji povezavi.

Posnetki: Ajdina, Naj in Eva S. Kreslin • Design: Emil Kozole in Darko Pokorn • Montaža: Jurij Moškon