GHB (Gregor Habič Band) so objavili nov videospot

GHB (Grega Habič Band) svoj nov album najavljajo z novim singlom in videospotom

Slovenska rock zasedba GHB (Grega Habič Band) je objavila objavila videospot za single z naslovom ‘Roke, Duša In Srce’. Singel se nahaja na novo izdanem albumu zasedbe z naslovom ‘Vrane’, ki je izšel 1. julija letos.

Za video produkcija spota je poskrbel Mitja Ploj (BofArt).

O novi plošči »Vrane«

V letu 2019 je Grega spoznal pevko Nino Bauman, ki ga je s svojim glasom prepričala v ustvarjanje albuma s poudarkom na vokalih. Plod enoletnega dela je nova plošča z naslovom »Vrane«. Skladbe na njej so še vedno žanrsko razgibane, ob nekaterih instrumentalih pa je rdeča nit izdelka vsekakor glas Nine. Glasba in besedila so tudi tokrat avtorsko delo Habiča, za vizualno podobo izdelka pa je zopet poskrbel Mitja Ploj. Ker pa je treba glasbo predstaviti tudi v živo, sta zasedbo ob Gregu, Nini in Klemenu dopolnila še izkušena glasbenika Damjan Mulej na bobnih in kitarist Aleš Svetina. GHB upajo, da vam novo glasbo čimprej predstavijo tudi v živo.

Idejni vodja, Grega Habič nam je o novem albumu zaupal:

“Spremenjena zasedba je nadgradnja prejšnji postavi in pa tudi stremenje k novemu. Z pevko vokalnih sposobnosti, kot jih poseduje Nina Bauman lahko kot avtor glasbe odkrivam nove glasbene vode in pri tem praktično ni omejitev. To pa je pri glasbi skupine GHB ključnega pomena, saj ne maramo biti ukalupljeni v določene žanre. Pri tem pa izdatno pripomorejo tudi kvalitete in izkušnje, ki sta jih v bend prinesla Damjan Mulej na bobnih in pa kitarist Aleš Svetina. Veselim se nadaljnjega ustvarjanja s to ekipo in upam, da bo obstala, saj se v skupini čuti kemija med glasbeniki, ki navkljub kvaliteti posameznih članov ni vedno samoumevna. Občutki ob novi plošči so tako olajšanje, kot tudi neizmerna radost, saj smo v ustvarjalni proces le te vložili veliko truda in časa. Največ pa seveda pomeni to, da smo z izdelkom zadovoljni in je v določenih ozirih celo presegel naša pričakovanja. Plošča pomeni določen odmik iz preje pretežno inštrumentalne glasbe v izražanje, kjer je v ospredju vokal. Za svojevrsten izziv pri ustvarjalnem procesu pa se je izkazalo tudi pisanje besedil v slovenskem jeziku. Je pa plošča “Vrane” seveda tudi kontiniuteta našega prejšnjega dela, na izdelku so tako še vedno 4 skladbe inštrumentalnega značaja, prav tako pa je na njej zopet sodeloval Mitja Ploj, ki je zopet poskrbel za vizualno podobo skupine; se pravi izdelava ovitka albuma, majic, fotografij in produkcija videospotov.”

Nina Bauman, sicer tudi clanica skupine Panda, nam je povedala da v GHB neizmerno uživa, saj je po srcu rockerica, hkrati pa ji ta glasbeni stil predstavlja svojevrsten glasbeni izziv. S fanti (razen z Damjanom) so praktično sosedje, tako da se tudi izven vaj veliko družijo in so postali dobri prijatelji.

O glasbeni skupini GHB (Grega Habič Band)

Začetki jeseniške glasbene skupine GHB segajo v leto 2009, ko je kitarist Grega Habič izdal svoj prvi samostojni instrumentalni album. V tej smeri se je band z občasnimi menjavami članov razvijal skozi nadaljnjih pet plošč in si hkrati nabiral kilometrino po odrih. Redke izlete v vokalne vode v tem obdobju je zaznamoval predvsem vsestranski ameriški glasbenik in vokalist Jesse Adams, ob Gregu pa je bil stalnica v skupini vedno tudi basist Klemen Gasar. Vse skladbe so bile avtorsko delo Habiča, sama glasba pa precej žanrsko razgibana; od metala, rock-a, fusion-a pa vse do rap-a.

Vrhunec tega obdobja je bil nastop v ljubljanskih Križankah, kot predskupina legendarni škotski skupini Nazareth in pa uvrstitev med najboljše slovenske albume leta 2018 po izboru glasbenih kritikov z ploščo »Songs of breathing freely«.

Foto: Arn Thor