The Mission predelali kultno skladbo “Tower Of Strength”

Kultna angleška gothic rock zasedba the Mission, je v sklopu projekta ReMission International predelala njihovo klasično skladbo “Tower Of Strength“. Slednja se sicer pojavi na njihovrem drugem studijskem albumu Children (1988), izšla pa je tudi samostojno kot ena izmed treh singlov.

izdaja “TOS2020“, kot so skladbo poimenovali, tokrat nosi dobrodelno noto, saj bo šel ves izkupiček od prodaje v roke dobrodelnim organizacijam po celem svetu, ki so kakorkoli povezane s Covid – 19.

Video je režiral in uredil Vicente Cordero, spot pa je sestavljen iz različnih odlomkov, kjer se prepletajo zgodbe bolnišničnega osebja, izseki s koncertov ter zasebni posnetki iz arhiva skupine. Celoten projekt je bil zastavljen kot zahvala vsem, ki so se v času najhujše pandemije najbolj izpostavili. Pri projektu so sodelovali različni glasbeniki, pod produkcijo pa sta podpisana Wayne Hussey in Tim Palmer, ki je poskrbel tudi za mix.

Skladba je že dosegljiva v digitalni obliki, izšla pa bo tudi v analogni obliki, na CD-ju in vinilu. Slednja bosta uradno izšla 2. oktobra, možno pa ju je že prednaročiti.

The Mission so imeli sicer za letos planirano evropsko turnejo poimenovano The United European Party tour, v sklopu katere bi se morali 31. marca ustaviti tudi v ljubljanskem Kinu Šiška, a je bil koncert kasneje prestavljen na prihodnje leto. Če ne prej, se torej vidimo 21. 3. v Kinu Šiška!