Novi časi ustvarjajo nove dimenzije. Viralno pustošenje okoli nas je začasno skrčilo realni koncertni prostor, a je na drugi strani odprlo nove možnosti v virtualnem prostoru. Če nam je nesocialna distanca zdesetkala fizično kapaciteto, bomo pa razširili digitalno. Če svetovni bendi ne morejo k nam, bomo pa naše pošiljali v svet!

Najavljamo prve iz serije hibridnih koncertov, ki se bodo za 150 najhitrejših srečnežev odvijali v Katedrali Kina Šiška, za vse ostale pa za polovično ceno na svetovno prepoznavni in uveljavljeni spletni platformi DICE, na kateri so ali še bodo za svojo globalno publiko koncerte v spletnem prenosu izvedli glasbeniki, kot so Nick CaveLaura MarlingBjörk in mnogi drugi. Ker posnetki prenosa ne bodo naknadno na voljo, bo šlo resnično za edinstvene, enkratne dogodke, ki jih ne gre zamuditi.

Po uspešno izvedeni pomladni seriji brezplačnih virtualnih »štream« koncertov menimo, da je prišel čas, da se v aktualnih razmerah ekonomsko zelo ogroženim ustvarjalcem in organizatorjem omogoči ustrezno plačilo tudi za ustvarjanje žive koncertne izkušnje v digitalnih dimenzijah.

Tisti torej, ki vam ne bo uspelo priti do vstopnice ali boste želeli svoje priljubljene izvajalce podpreti iz udobja domačega brloga, boste nastop lahko spremljali v neposrednem plačljivem prenosu v aplikaciji DICE, ki omogoča predvajanje na vseh pametnih napravah, računalnikih in TV. Se vidimo na špilu!

KONCERTI, KI SE BODO ODVILI V SKLOPU HIBRIDNIH DOGODKOV:

četrtek, 1. 10. 2020, ob 20.00 / ZALAGASPER

četrtek, 8. 10. 2020, ob 20.00 / MATTER x BETTER

četrtek, 15. 10. 2020, ob 20.00 / ZLATKO

sobota, 24. 10. 2020, ob 20.00 / TORUL

Aplikacijo DICE si lahko na svojo napravo prenesete z njihove spletne strani oziroma v Google Play ali App Store poiščete DICE: Events & Live Streams ter sledite navodilom za namestitev in uporabo.

OBVESTILO ORGANIZATORJA V ZVEZI Z OBISKOM PRIREDITEV:

  • dogodek obiščite samo brez bolezenskih znakov;
  • spoštujte varnostno razdaljo in si razkužite roke;
  • pri gibanju po Kinu Šiška je nošenje zaščitne maske OBVEZNO;
  • število obiskovalcev je omejeno;
  • upoštevajte navodila osebja Kina Šiške in varnostne službe.