Steven Wilson Predstavlja skladbo ‘King Ghost’

O tem, da Steven Wilson pripravlja naslednika albuma ‘To the bone‘ (2017) smo že pisali. Sprva je bila izdaja napovedana že za letošnje poletje, a se je datum, pričakovano, premaknil na prihodnje leto. Album bo izšel na CD-ju, vinilu, kaseti ter v digitalnih in pretočnih formatih 29. januarja 2021.

Wilson nam v sklopu promocije prihajajočega albuma ‘The Future Bites‘ ponuja v poslušanje že tretji single. Tokrat gre za povsem elektronsko skladbo “King Ghost“, za katero Wilson pravi, da je ena izmed njegovih najljubših skladb z albuma.

Razen dodanih tolkal, ki jih igrata Jason Cooper (The Cure) in Michael Spearman (Everything Everything) je tokrat glasba povsem elektronska, pri čemer je večinoma uporabljal analogne klaviature, da bi ustvaril svetleče in organske vzorce in tone. Slednje je želel poudariti tudi z videospotom, ki je bolj osredotočen na bogate barve, s katerimi želi izraziti misli in občutke. Za slednjega je tudi tokrat poskrbel Jess Cope, samo skladbo pa sta producirala Steven Wilson in David Kosten (Everything Everything. Bat for Lashes).

Album “The Future Bites” lahko že prednaročite, seznam skladb pa je sledeč:

1. Unself
2. Self
3. King Ghost
4. 12 Things I Forgot
5. Eminent Sleaze
6. Personal Shopper
7. Man Of The People
8. Follower
9. Anyone But Me