Adrian Smith in Richie Kotzen napovedala sodelovanje

Leta 2020 še ni povsem konec, in še se najde čas za kakšno presenečenje. Če je na začetku leta bilo videti, da bo iz glasbenega vidika to precej ubogo, je na koncu ponudilo nekaj boljših izdaj in zanimivih sodelovanj.

Najnovejše med njimi je sodelovanje med Adrianom Smithom in Richiejem Kotznom. Slednja sta ravno včeraj v svet poslala svoj prvi skupni single “Taking my Chances“.

Debitantska skladba “Taking My Chances” je bila posneta v začetku leta 2020. Zvokovno spominja na klasične rock skupine iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja, vendar ji glasbenika podata pridih sodobnosti s poudarjenimi harmonijami in čisto kitarsko virtuoznostjo.

Kotzen je v enem izmed intervjujev dejal, da sta s Smithom: “našla skupne točke v klasičnem in bluesovskem rocku saj oba prihajava iz te miselnosti”, kar se vsekakor čuti.

Omenjena skladba je že dosegljiva na vseh pretočnih kanalih, več njune skupne glasbe pa lahko pričakujemo v letu 2021.

Do takrat si lahko v roke vzamete Smithove spomine “Monsters Of River & Rock“, ki so izšli 3. septembra letos pri založbi Virgin Books, zraven pa si lahko zavrtite aktualni Richijev samostojni album “50 for 50“, ki je izšel pri lastni založbi Headroom-Inc. Recenzijo te zelo bogate zbirke, katero si je Kotzen poklonil za lastnih 50 let, si lahko preberete TUKAJ.