14.2. Sordide, Neige Morte, Ater Era – Klub Gromka

Že veste, kje boste letos preživeli valentinovo? Če ste ljubitelji težkometalske glasbe, bo za vas kot nalašč nabor bendov, ki se bo ta večer ustavil v ljubljanski Gromki.

Sordide
Surovi black metal trio Sordide prihaja iz francoske Normandije. Svoj zaničljiv in obupan bes izražajo v jeziku Molièra, od začetkov leta 2014 pa so izdali 4 dolgometražne albume.
Svoj idiosinkratičen black metal snujejo na norveškem drugem valu, zvoku in duhu benda pa nikakor ne gre zanikati punkovskih prvin. Njihova odlika se kaže prav v manjših klubskih nastopih – idealna priložnost, da jih vidite v okolju, kjer ta zver najraje biva.
Sordide (BEL) - discography, line-up, biography, interviews, photos
Neige Morte
Njihovi rojaki Neige Morte prihajajo iz Lyona. Prav tako gre za power trio in tudi oni so od nastanka pa do danes nanizali 4 dolgometražne albume. Njihov black metal je preprost, surov, kompromisov pa ne sklepa nikdar. Smrdi po propadu, kot jesenski britof, ko po 1. novembru ostane spet pozabljen.
Ater Era
Projekt, nastal leta 2006, s svojo z mešanico težko-metalnega in
psihadeličnega zvoka izraža nelagodje in upor. Do danes so posneli in izdali tri albume, »In Autumn’s Solitary Decline« (2011), »Beneath Inanimate Grime« (2013), in »Clades« (2017). Za seboj imajo dve evropski turneji ter številne nastope praktično po vseh klubih v Sloveniji. Novejši material je žanrsko težje opredeljiv in se precej razlikuje od black metalskih korenin, izraženih na prvih dveh albumih.
Skladbe so daljše, bolj razgibane, v glasbi je čutiti povečano prisotnost dooma in sludge-a, nadgradnja v obliki pristne psihadelije pa le še poudarja njihovo težo, s čimer Ater Era bolj kot kdajkoli prej izražajo odpor do zapsihirane družbene realnosti.
Facebook dogodek: https://fb.me/e/3jCHbr0HZ