Britof in Tytus v Gromki, petek, 15.9.

Sredi septembra bodo na Metelkovi hrumeli koroški prvaki rokenrola Britof in težkometalski Italijani Tytus.

Prvi so že dodobra znani na domačem glasbenem prizorišču, Ljubljano so obiskali že ničkolikokrat, publike pa nikdar niso pustili ravnodušne. Britof so sinonim za udarno, pošteno uigrano skupino, ki v gibanje spravi slehernega posameznika.
Tytus se gibljejo nekje med heavy in speed metalom, naslednje leto bodo praznovali že celo desetletje obstoja. V repertoarju imajo dva albuma in nekaj singlov, tokrat pa bodo predstavljali najnovejši EP “Roaming in Despair”.

“Na britof gremo lahko tudi, če ni prvi november.”

BRITOF
Nekakšen heavy metal, cepljen z dobršno mero dooma in rokenrol umazanije tipa Motorhead. Po samonaslovljenem prvencu in sveže izdanemu albumu ”Ruins”
jih je letos opazila publika širom planeta. Izbrani so bili namreč za nastop na digitalni ediciji Ozzfesta! Njihov nastop, posnet v vadbenem prostoru, je bil pravi rokenrol šus!
Band, ki nikdar ne razočara in navdušuje tako metalce kot tudi punkerje.
Music | Britof
TYTUS
Italjanski heavy metalci so Ljubljanski publiki že dobro poznani. Med drugim so lansko leto otvorili večer ob predstavitvi zadnjega albuma domačih Eruption.
Za seboj imajo dva dolgometražna albuma, febuarja letos pa so izdali EP Roaming in Despair, kjer med drugim najdemo priredbo klasike ex-yu heavy metala; Divlje Jagode – Motori.
Heavy metal, no bullshit.
Tytus - Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives