TORUL // 06.12., Orto Bar

Če še ne veste kaj svojim bližnjim pokloniti za Miklavža, morda ne zgrešite z vstopnicami za koncert.

V Ljubljano se namreč vračajo Torul, lahko bi rekli že s tradicionalnim koncertom poimenovanim “Torul – One night in Ljubljana“, ki se bo odvil to v sredo, 6. decembra 2023 ob 20. uri v Orto baru.

V letošnjem letu smo domači synth pop zasedbi Torul lahko prisluhnili že v začetku meseca marca, ko so nam v Kinu Šiška predstavili svoj novi studijski album End Less Dreams, ki je po prvih recenzijah sodeč morda njihovo najpomembnejše delo do sedaj.

Februarja izdani End Less Dreams, Torulov sedmi album, je nastal v zadušljivem medkoronskem obdobju, ki je pustilo svoj pečat tako v zgodbeni kot glasbeni vsebini plošče. Na albumu za mikrofon kot novost večkrat poprime tudi ustanovitelj zasedbe Torulsson, s čimer interpretacija avtorskih komadov še pridobi na neposrednosti, mestoma pa se prikrade tudi kakšno besedilo v slovenščini.

Iz solo začetkov Torulssona pred več kot 15 leti je synthpop zasedba Torul sčasoma prerasla v mednarodno uveljavljen trio, ki redno nastopa po tujini, še zlasti priljubljen pa je v Nemčiji. Spevna zmes rahlo gotske atmosfere, rockerske energije in raznih elektronskih derivatov je prepričala tudi legendarno britansko zasedbo Mesh, ki je bend leta 2013 povabila na turnejo. Od takrat je Torul med drugim zamenjala pevca in obredla klube ter festivale po Evropi, vključno z znamenitimi Wave-Gotik-Treffen v Leipzigu, Mera Luna in Amfi.

Organizatorji obljubljajo, da je skupina za Orto Bar pripravila prav posebno setlisto, ki bo zadovoljila tako največje fene kot tiste, ki bodo zasedbo šele spoznali.


https://www.youtube.com/@TORULVideokanal
https://www.instagram.com/torul_official/