SHE PAST AWAY / EAT-GIRLS // 29.03., Kino Šiška

V Ljubljano se vrača turški dark-wave dvojec She Past Away, ki ga boste lahko ujeli v Kinu Šiška, v petek, 29. 3. 2024, ob 20. uri.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Facebook dogodek.

Po petih letih bo priljubljeni post-punk dvojec She Past Away Ljubljano spet odel v črno s svojo diskoidno darkwave glasbo. Pripravite se na hipnotično mešanico čustvene globine in filozofskega raziskovanja tem eksistencialnega strahu in družbenih tabujev.

She Past Away, znani turški post-punk in darkwave dvojec, navdušuje poslušalce že od ustanovitve v Bursi leta 2006. Bend, ki je znan po svoji edinstveni mešanici post-punk korenin z gotsko estetiko, se zgleduje po ikoničnih izvajalcih, kot so The Sisters of Mercy, Asylum Party in Joy Division. Začetek bendove poti predstavlja debitantski EP Kasvetli Kutlama, izdan leta 2010, leta 2012 pa je sledil prvi album Belirdi Gece, ki je She Past Away uveljavil kot eno gonilnih sil sodobne darkwave scene.

Par je še naprej razvijal svoj zvok in v svojo glasbo vključili elektronske elemente. Na njunem tretjem albumu Disko Anksiyete iz leta 2019 se je preusmeril k disko zvokom, pri tem pa ohranil svoj prepoznavni slog, kar je vodilo tudi do uspešne turneje po ZDA. She Past Away sta sodelovala tudi s Perturbatorjem, The Soft Moon, Boy Harsher in mnogimi drugimi, pri tem pa izkazala vsestranskost in veščo sposobnost žanrskih prestopov in prelivanja. Prihajajoči nastop v Kinu Šiška marca 2024 obljublja izjemno doživetje, ki bo njuno edinstveno zmes zvokov in čustvene intenzivnosti vrnilo v Ljubljano prvič po 2019.

Tričlanska skupina eat-girls ustvarja pesmi v svojem stanovanju z uporabo poceni ritem mašin, okornih sintov, oglatih basov in glasov, ki pojejo vse možne stvari. Elisa, Amélie in Max se napajajo z zvokom in eksperimentiranjem Broadcasta, hladnim dubom Anike ali no wavea Lizzy Mercier Descloux, zares pa se razodenejo na odru. Skupina je med drugim ogrevala za francoski synth-pop duo Agar-Agar in veliko Thalio Zedek. Polnopravni prvenec je načrtovan za leto 2024.

Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi. Platforma Liveurope je sofinancirana s strani programa Evropske unije Ustvarjalna Evropa.