Smacked – video intervju (2024)

SMACKED kujejo železo kot se spodobi in dokazujejo, da je punk vse prej kot mrtvo kljuse, čas pa je prekleto relativna stvar!

Goriško – koroški četverec kaljenih glasbenih veteranov stavi na barve, zvok in švic melodičnega skate punka zlatih devetdesetih, po le treh letih obstoja pa si po odlično sprejetem debiju, plošči Surfing the Tsunami neustrašno želijo dvigniti letvico pričakovanj ter stopiti korak dlje. Že sedaj kronani s pohvalami tako kritikov so v zadnjem letu pridno nabirali odrsko kilometrino, kjer so kakovost slovenskega punka branili kot predskupina legendarnih ANTI FLAG (ZDA), SECOLI MORTI (IT), BEERBONG (IT), Skeetch (Nem), Methadrine (Ita), vmes pa v manj kot letu dni spisali, posneli in studijsko zapekli nov odmerek žmohta po meri malikovalcev nostalgije, še bolj pa kakovosti starega dobrega kalifornijskega punk rocka!

V zgolj enajstih mesecih po uspešni splavitvi hiper energičnega prvenca se še pred prihodom koledarske pomladi napoveduje izid plošče On Your Expanse, ki bo izšel za založbo Drunklüb Punk Promotions! Udarni šopek dvanajstih avtorskih skladb bo v celoti luč sveta ugledal 1. marca, adute energičnega brezkompromisnega skate punka pa že 15. februarja naznanja prvi singel in nov videospot skladbe Lose Control.

Empirični dokaz, da stvari zvenijo dobro na plošči, še bolje pa v živo, nameravajo dokazati z odrskim prikazom pripravljenosti že 7. marca v ljubljanskem hramu koncertne kulture, Orto baru, kjer si bodo oder delili s primorskimi soborci, zasedbo Curbrigen, pomladnemu krstu pa sledi intenzivna marčevsko – aprilska turneja tako na tej strani Alp kot onkraj meja Slovenije v družbi Nizozemcev Drunktak in Italijanov Beerbong, v kratkem pa jih boste lahko aprila preverili tudi v navezi s hrvaškimi Fat Prezident in In-Sane ter poleti na prazniku punka, dobre zabave in super glasbe, Punk Rock Holidayu 2.4!

SMACKED so:

  • Matija – vokal
  • Žan Ferčak – kitara, back vokal
  • Klemen Slatinek – bas, back vokal
  • Andraž Sešelj Pangerc – bobni

Diskografija:

  • Surfing The Tsunami (samozaložba, 2023)
  • On Your Expanse (samozaložba, 2024)