Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Prešerna noč z Aleksandrom Mežkom in gosti – Vrba (30.6.2019)

30 junija, 2019 @ 19:00 - 20:30

Prešerna noč vsako leto v Vrbo pritegne množico ljubiteljev glasbe od blizu in daleč. Že tradicionalni akustični koncert z domačinom Aleksandrom Mežkom v glavni vlogi, bo letos v nedeljo, 30. junija ob 19. uri. Na odru pod Prešernovo rojstno hišo se bodo Mežku pridružili imenitni glasbeni prijatelji – Rudi Bučar, Matevž Šalehar Hamo, Miha Guštin Gušti in Gregor Strasbergar Štras.

Pet kitar in pet glasov obljublja mavrično glasbeno dogajanje. Tako, kot pojejo v napovedniku koncerta: “Najin album je kot časopis, črno-bele slike in vse barve vmes”.

Siva pot vodi me, kamor hoče srce. Na Gorenjsko, kjer gore so, vodi me, siva pot. 

Tako prepeva pesem, ki je ime žirovniškega domačina Aleksandra Mežka ponesla v svet. Priljubljeni slovenski glasbenik priznava, da je navdih za svoje največje glasbene uspešnice črpal ravno iz žirovniške pokrajine. Zato so njegovi koncerti na Prešerni noči vsako leto prav posebno darilo za prebivalce vasi pod Stolom.

Dogodek je brezplačen.

*Organizator dogodka bo javni dogodek snemal in slikal z namenom promoviranja dogodka. Fotografije bodo objavljene na spletni strani in FB strani organizatorja. 

Podrobnosti

Datum:
30 junija, 2019
Ura:
19:00 - 20:30
Kategorija Dogodek:
Dogodek Tags:
, , , , ,
Spletna stran:
https://visitzirovnica.si/preserna-noc-z-aleksandrom-mezkom-2019

Organizator

Visit Žirovnica
E-naslov:
info@visitzirovnica.si
Spletna stran:
https://visitzirovnica.si/