Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Festival MIKK23 – MIKK, Murska Sobota (13.-16.9.2019)

13 septembra, 2019 @ 20:00 - 16 septembra, 2019 @ 0:00

€5 – €10

Med 13.9 in 16.9.2019 se bo v murskosoboškem MIKK-u odvil že 23. MIKK festival.

Glasbeni program po dnevih
PETEK

13.9.2019
Vstop prost
➜ 20.00; Grajsko dvorišče
Bakto (Tetkine Radosti)

Tetkine Radosti – najboljša Balkan fešta, ki to ni!

Bakta več ni potrebno posebej predstavljati. Bakto je z kolegoma pred leti začeli z raziskovanjem po glasbeni skrinjici nostalgičnih 60., 70. in 80. naše skupne bivše države in so našli tono zlatega funka, žlahtnega soula, srebrnih šlagerjev, bronastega diska ter diamantne hipijade. Izkopaninam se bo lahko prisluhnilo v petek, 13. septembra, ko bodo znotraj soboškega grajskega dvorišča zapeli in zaigrali Josipa Lisac, Darko Domijan, Oto Pestner, Zdenka Kovačiček, September, Tihomir Pop Asanović, Ljupka Dimitrovska ter številni drugi.

_________________
SOBOTA

14.9.2019
MIKKova terasa
13.00-17.00
•MIKK Art Market

MIKKov klubski prostor
22.00
Cena vstopnice 10,00 €
High5 (Zagreb, Hr)
Vojko Vrućina (Split, Hr)

High5
High5, trap gospodarji Zagreba, niso več sveže ime na sceni, saj imajo za sabo že dva odlična albuma, ki ju uvrščajo visoko na regionalni hip hop sceni. Na sceno so se prebili leta 2014, ko so nastopili v nabito polni Tvornici kulture kot predskupina Prti Bee Gee-u. Tvornica je bila odskočna deska za njihovo pot proti samem vrhu hrvaškega rapa. So prvi band v zgodovini delovanja Tvornice, ki mu je uspelo razprodati to prizorišče s samo enim izdanim albumom.

🎶Nov album Backstage Boys je bil objavljen aprila 2018. Na njem je 18 komadov, od katerih so nam tri skladbe predstavili že prej- ”Di ćeš ti s tim“, “Kebile” in “Mama, napokon sam uspio” ter nedavno objavljen single “Glavozin“.

Glavozin

________________
😎❗️➜ VOJKO V
Vojko V (aka Vojko Vrućina), splitski reper in glasbeni producent, ki ga poznamo še iz zasedb Dječaci in Kiša Metaka, se je lanskega leta ponovno odločil za plovbo v samostojnih vodah. Vsi na sceni so nekako pričakovali, da bo prihajajoči izdelek kvaliteten, nihče pa si ni upal zamisliti, kakšen velik, ogromen fenomen bo Vojko postal.
Že prvi singel z albuma Vojko, “Ne može”, je povzročil pravo evforijo, parola “Ne može” se je zažrla v vsakdanji sleng pri naših sosedih, del evforije pa je pljusknil tudi čez našo mejo.

Vojko V ustvarja udarne ritme v trap maniri, podarja jim izjemno humorne rime iz splitske in tudi širše, hrvaške stvarnosti, čeprav se politiki izogiba v zelo širokem loku. V komadu “Zovi čovika” je imaginarni podjetnik in taksist, v naslednjem verzu šef fast food kafiča, ki za slabo poslovanje krivi vlado, Srbe in prostozidarje. V komadu “Pasta Italiana” je humorno zastavil sodelovanje z mojstrom estrade, Tončijem Huljićem, kraljem auto tunea na Hrvaškem, pri repanju pa se mu pridruži še Krešo Bengalka. V “Cilit Bang” kompulzivno čisti stanovanje, v mega hit komadu “Ne može” pa med drugim nagovarja prodajalko mortadele v delikatesi ter načrtuje lastno ohcet.

Našteti hiti imajo na YouTubeu po več milijonov ogledov.

____________
NEDELJA

15.9.2019
Vstop prost
13.00 – 18.00
MIKKova terasa
DJ Martin13

DJ Martin13 se z vrtenjem plošč ukvarja že skoraj pol svojega življenja. V tem času je gostoval na različnih glasbenih festivalih, doma in v tujini. Med najbolj odmevnimi so prav gotovo Easter Rumble v dunajski Areni, Dolce Vita v Rovinju, slovenska Rockin’ Riviera, avstrijski Rollin’ Dudes in prvi Ljubljana Sweet Swing Festival. Nad rock ‘n’ roll glasbo se je navdušil že kot otrok, v neustavljivo brskanje po njej pa ga je dokončno
pahnila knjiga »Zgodovina Rock Glasbe v Stripu«. Z njo je začel sistematično odkrivati imena kot so Jerry Lee Lewis, Gene Vincent, Fats Domino in seveda Elvis ter začel raziskovati njihov korenine, ki so bile zasidrane globoko v bluesu in rhythm ‘n’ bluesu.

PONEDELJEK

16.9.2019
Cena vstopnice 5,00 €
Vstopnice so v prodaji v MIKKovi kavarni.

Metal Klavnica LIII

Putrid Pile (ZDA)
Legendarna ameriška brutal death metal skupina Putrid Pile je nastala leta 1995. Po prvem demo posnetku so dobili izvrstne kritike metalske scene ,potem so začeli posvečati čim več nastopom v živo, katerim so ostali zvesti do današnjih dni. Putrid Pile veljajo med poznavalci metalske scene za eno od najkvalitetnejših v svojem žanru. V MIKKu se nam obeta ekskluziven nastop.

Vulvathrone (Slo)
Soboška skupina Vulvathrone je skozi leta obstoja zamenjala nekaj članov, a kot štiriglava pošast je igrala na mnogoterih koncertih s skupinami kot so Dying Fetus, Napalm Death, Nile, Incantation, Lividity, Abrasive, Sanatorium itd., in festivalih kot so Metalcamp (zdaj poznano pod imenom Metaldays), Metalfest Austria, Rockmarathon Hungary itd.

Anime Torment (Češ)
Anime Torment so češka death metal skupina, ki je nastala leta 2007. Po nekaj kadrovskih menjavah v skupini so leta 2011 izdali EP Sakura. Spomladi 2011 je skupina dobila novega kitarista, ki je skupino približal še bolj sodobnemu death metalu.

Vstopnice so v prodaji v MIKKovi kavarni.

Podrobnosti

Začetek:
13 septembra, 2019 @ 20:00
Zaključek:
16 septembra, 2019 @ 0:00
Cena:
€5 – €10
Kategorij Dogodek:
, , , , , ,
Dogodek Tags:
, , , ,
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/1370750926406182/permalink/1452979021516705/

Organizator

MIKK Murska Sobota
Telefon:
02 534 98 90
E-naslov:
info@mikk.si, vladimir.petkovic@mikk.si
Spletna stran:
www.mikk.si

Prizorišče

MIKK
Trubarjev drevored 4
Murska Sobota, Slovenija
+ Google Map
Telefon:
02 534 98 90
Spletna stran:
www.mikk.si