Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Joshua Redman Quartet – Cankarjev dom (18.3.2020)

18 marca @ 20:00 - 23:00

21€ – 24€

V Ljubljano v sklopu serije koncertov Musicology Barcaffe Sessions Slovenija in v sodelovanju s Cankarjevim domom prihaja eden najbolj znanih in najbolj karizmatičnih umetnikov srednje generacije, Joshua Redman, s svojim kvartetom! V Linhartovi dvorani Cankarjevega doma bo nastopil 18. marca ob 20. uri.

Zasedba:
Joshua Redman, saksofon
Aaron Goldberg, klavir
Reuben Rogers, bas
Gregory Hutchinson, bobni

Redman je sin legendarnega saksofonista Deweyja Redmana in plesalke Renee Shedroff, zato je že od malega srkal vplive različnih glasbenih žanrov in inštrumentov. Pri devetih letih je svoje glasbeno popotovanje začel s klarinetom, potem pa presedlal na tenorski saksofon, ki ga ni izpustil do danes. Pod rubriko »moji glasbeni vplivi« našteje imena, kot so John Coltrane, Ornette Coleman, Cannonball Adderley, Aretha Franklin, Earth, Wind and Fire, The Beatles, Prince, The Police, Led Zeppelin, in seveda svojega očeta Deweyja Redmana.
Med študijem se je znašel v New Yorku, kjer je globoko zabredel v tamkajšnjo jazzovsko sceno in kmalu posegel po mednarodni nagradi Theloniousa Monka, čemur sta leta 1993 sledili pogodba z založbo Warner Bros in izdaja prvenca, s katerim je bil nominiran za nagrado grammy.

Sledili so albumi Spirit of the Moment, Freedom of the Groove in Timeless Tales for Changing Times, s katerimi se je na glasbeni sceni zasidral kot eden najuspešnejših jazzistov, v svojo inštrumentalno zakladnico pa dodal sopranski in altovski saksofon. Do danes je izdal dvajset albumov za uveljavljene glasbene založbe, kot sta Warner Bros in Nonesuch, sodeloval z imeni, kot so B. B. King, Bill Frisell, Marcus Miller, The Rolling Stones, Herbie Hancock in Stevie Wonder, se zavihtel na nešteto top list najeminentnejših glasbenih časopisov in portalov ter bil kar trikrat nominiran za najprestižnejšo nagrado grammy.

Vstopnice so naprodaj v informacijskem središču Cankarjevega doma in pri vseh pooblaščenih prodajalcih mojekarte.si.

Podrobnosti

Datum:
18 marca
Čas:
20:00 - 23:00
Cena:
21€ – 24€
Dogodek Tags:
, ,
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/191788542006905/

Organizator

Musicology Barcaffè Sessions

Prizorišče

Cankarjev dom
Prešernova cesta 10
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
https://www.cd-cc.si/sl