Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Praznična Moonleejad(ic)a 2018: Analena, Nikki Louder, The Hoax Program – Klub Gromka (27.12.2018)

27 decembra, 2018 @ 20:30 - 23:30

6€ – 8€

Ob izteku leta se je v poplavi raznoraznih veselic Mr. Moonlee odločil, da si bo odtrgal svoj košček potice… in 27. decembra v Gromki na Metelkovi organiziral Praznično Moonleejad(ic)o! Šampanjec si bo natočil v družinskem krogu svojih varovancev in ob spremljavi glasnih muzik. Za slednjo bodo poskrbeli screamo post-punk veterani ANALENA, brez katerih Moonlee Records verjetno ne bi obstajala, domači prvoborci hrupnega rocka in še glasnejših kitar NIKKI LOUDER, ter tokratni posebni gostje, primorski THE HOAX PROGRAM, ena bolj vitalnih domačih hardcore sil, ki se v prestolnico vrača z nedavno izdanim tretjim albumom ‘Comfort Cage’.

ANALENA

Leta 1997 se v Zagrebu pojavi zasedba Analena, ki ima dobrih dvajset let kasneje status kultnega post-punk screamo benda. Čeprav je v tem obdobju izdala zgolj tri dolgometražne plošče je po drugi strani odigrala par stotin koncertov širom Evrope in si tako na terenu s svojo energično, strastno in brezkompromisno d.i.y. godbo ustvarila številčno in zvesto fanovsko bazo. Glasbeno je Analenino ustvarjanje težko ujeti u kalup, zato naj nas ne zapeljejo zmedene skovanke novega časa, ki segajo od postpunka in indie power popa čez galaksijo hrupa do rocka in hardcora. Četudi je Analena v zadnjih letih zaradi razseljenosti med Zagrebom, Ljubljano in Veliko Britanijo močno reducirala koncertno in diskografsko aktivnost, je povabilo Mr. Moonleeja nemogoče zavrniti. Člani Analene so namreč tudi ustanovitelji založbe Moonlee Records, katere prva izdaja je ravno album ‘Carbon Based’ (2004).
Povezave:
https://analena.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/ANALENA-6993242949/
http://www.moonleerecords.com/artists/analena
https://www.youtube.com/watch?v=D9SSTVceZKA

NIKKI LOUDER

Noiserock trojec Nikki Louder iz okolice Kamnika je »nič več in nič manj kot slovenski sinonim za noise rock«! Živalsko bobnanje, hrumeči melodični basi, cvileče kitare in predirljivi kriki so osnovni koščki sestavljanke poimenovane Nikki Louder, ki tudi po štirih dolgometražnih ploščah nadaljuje s popotovanjem in raziskovanjem razgibanih, kotalečih se hrupnih pokrajin. Vrhunska noise-rock izkušnja.
Povezave:
https://nikkilouder.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Nikki-Louder-61342577710
https://www.moonleerecords.com/artists/nikki-louder
https://www.youtube.com/watch?v=D88jUeSj0gE
https://www.youtube.com/watch?v=R5UKlkdWuTE

THE HOAX PROGRAM

Začetki wajdovskega hardcore’n’roll / stoner rock kvinteta, sestavljenega iz članov zasedb Elodea, Iamdisease in Real Life Version, segajo v leto 2007, ko je bend vstal iz pepela lokalnih legend Low Punch. Leto kasneje so fantje predstavili svoj debi ‘Lost Songs, Forgotten Melodies’, dvatisočenajstega pa je sledilo še nadaljevanje z naslovom ‘II’. Po večletni pavzi z občasnim koncertiranjem doma in po Evropi so Wajdovci v začetku decembra izdali svoj tretji celovečerec ‘Comfort Cage’, s katerim se bodo predstavili Moonlee družini.
Povezave:
https://www.facebook.com/thehoaxprogram/
https://thehoaxprogram.bandcamp.com/

– – –

Festival sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Ljubljana, Klub Gromka
četrtek, 27. december 2018

vrata: 20:00, koncert: 20:30 (začnemo točno!)
vstopnina: 6 € (do 20:30) / 8 € (po 20:30)
FB dogodek: https://www.facebook.com/events/2208188449214055/
www.moonleerecords.com
www.klubgromka.org

Podrobnosti

Datum:
27 decembra, 2018
Čas:
20:30 - 23:30
Cena:
6€ – 8€
Kategoriji Dogodek:
,
Dogodek Tags:
, , , ,

Organizator

Moonleerecords
Email:
moonlee@moonleerecords.com
Spletna stran:
https://www.moonleerecords.com/

Prizorišče

Klub Gromka
Masarykova cesta 24
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
http://www.klubgromka.org/